Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас и полският град Гданск подписаха Меморандум за разбирателство

Бургас и полският град Гданск подписаха Меморандум за разбирателство

Освен Меморандума за разбирателства между Бургас и Гданск, се подписаха и споразумения между български и полски университети. Така бургаският Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще си партнира с Медицинския университет в Гданск.

„Днес поставяме началото на едно ново приятелство, което ще е полезно и за двете страни. Вярвам, че то ще спомогне за осъществяването на много нови проекти.“ Това заяви кметът Димитър Николов при подписването на Меморандума за разбирателство между Бургас и полския град Гданск.


Снимка: Община Бургас

На церемонията от страна на Бургас присъстваха още зам.-кметът Весна Балтина, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова, директорът на КОЦ – Бургас проф. Христо Бозов, общински съветници и други.

Посолството на България в Полша бе представлявано от посланика ни там Н. Пр. Маргарита Ганева.

Полската делегация бе водена от маршала на Поморска област – второ ниво на самоуправление, Лешек Бонна, зам.-кмета на Гданск Моника Хабиор. В състава на делегацията присъстваха представители на висшите училища в Гданск и бизнес организации.

„Международните летища в Бургас и Гданск ни позволяват да сме само на два часа разстояние.“, каза Лешек Бонна. Той допълни, че взаимоотношенията между двата града ще имат за цел развитието на науката, индустрията и подпомагането на културата.

„Сътрудничеството ни ще има за цел обмяна на добри идеи, защото без тях няма качествени проекти. Ние ще се радваме да споделим с Бургас нашия личен опит от работата си с европейските институции и как това ни е помогнало да се развиваме.“, каза зам.- кметът на Гданск Моника Хабиор.

„За мен е изключително важно да се работи в няколко области за развитието на двата региона. Особено важно е да създадем обмен между младите генерации сред научните и изследователските среди, защото в тях е бъдещето. За развитието на туризма в двата града е много важно да има целогодишна директна връзка Бургас – Гданск и ние ще ви съдействаме за това.“, каза посланик Маргарита Ганева.

Освен Меморандума за разбирателства между Бургас и Гданск, се подписаха и споразумения между български и полски университети. Така бургаският Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще си партнира с Медицинския университет в Гданск. Маршалът на Поморска област Лешек Бонна подписа споразумение за сътрудничество с Асоциация на българските черноморски общини. Договори за сътрудничество бяха подписани между Национална спортна академия – София и Спортната академия в Гданск, както и между Тракийския университет в Стара Загора и Гданския университет.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега