Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Еколози искат оценка на БАН по проекта за Океанариума в Бургас

Еколози искат оценка на БАН по проекта за Океанариума в Бургас

Дебатите около изграждането на Океанариума в Морската градина продължават. Днес се проведе втората среща на Обществения съвет за Атанасовско езеро на тема: „Основни постижения на първия LIFE+ проект за района на Бургас - „Живот за Бургаските езера“. На форума се обърна особено внимание на притесненията на еко-организациите относно ефектите на комплекса върху природния резерва – Атанасовско езеро.

Дебатите околоизграждането на Океанариума в Морската градина продължават. Днес се проведевтората среща на Обществения съвет за Атанасовско езеро на тема: „Основнипостижения на първия LIFE+ проект за района на Бургас - „Живот за Бургаскитеезера“. На форума се обърна особено внимание на притесненията наеко-организациите относно ефектите на комплекса върху природния резерва– Атанасовско езеро.

Основната точка на природозащитниците от проекта „Солта наживота“ е липсата на оценка навъздействието върху околната среда (ОВОС) на комплекса, който предстои да сеизгради. Според еколозите, решението на РИОСВ да не се прави такава оценка щебъде в ущърб и на инвеститорите и може да застраши околните екозони.

По проект,комплексът ще се състои от няколко части – Океанариум, Делфинариум, Аквапарк,Водно-оздравителна и Познавателно-развлекателна зона и хотелска част.Специалистите от „Солта на живота“ са възмутени и от факта, че хотелската частщяла да бъде по-голяма като разгърната площ от самия Океанариум.

Повечето отчленовете на Съвета изразиха учудване от факта, че няма да има ОВОС на обекта исе предложи да се поиска компетентното мнение на БАН чрез писмо до Председателяакад. Воденичаров и да се използва Регионалният център на БАН в Бургас.

В Съветаучастваха представители на РИОСВ, Община Бургас, БАН, Летище Бургас, Областнаадминистрация, НПО и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега