Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Експеримент прави възстановка на атентата в Бургас

Експеримент прави възстановка на атентата в Бургас

Следствен експеримент, който ще се проведе днес, ще повтори ситуацията от атентата в Бургас. Два автобуса ще бъдат взривени край Ихтиман като целта на възстановката е да се изяснят детайлите за атаката, при която загинаха петима израелци и един българин.

Следствен експеримент, който ще се проведе днес, ще повтори ситуацията от атентата в Бургас. Два автобуса ще бъдат взривени край Ихтиман като целта на възстановката е да се изяснят детайлите за атаката, при която загинаха петима израелци и един българин. Двата автобуса, които ще се използват за експеримента са закупени от Европол.  

Максимално точно ще бъде възпроизведено всичко - човешки макети от силикон, колкото са били пътниците в автобуса, ще бъдат поставени на местата, където са стояли хората в момента на взрива, според свидетелските показания и записите от камери.          

Взривното устройство също ще бъде със същото количество и сила като бомбата, избухнала в Бургас на 18 юли 2012 г. То  ще е на приблизително същото място, където е било по време на избухването.

С експеримента разследващите се надяват да изяснят дали взривът е задействан, когато раницата на атентатора е поставяна в багажника, или когато се е отдалечавал. Друга цел е да се потвърди или отхвърли предположението, че автобусът е трябвало да бъде взривен в движение по пътя към Слънчев бряг, за да има повече жертви и щети.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега