Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Експерт: Предпоставките за такова бедствие винаги тръгват от природата

Експерт: Предпоставките за такова бедствие винаги тръгват от природата

„Не ми е известно до момента държавата да е посочила с пръст определено физическо лице, което да носи пряка отговорност”, допълни той

Мощта на стихията е огромна. Фактът, че има подобни разрушения и човешки жертви, задължава органите да разследват ситуацията, последиците и предпоставките. Дали има корупция и грабеж на финансови средства – като че ли в момента не е най-важното, но и това ще бъде проверено. Така бившият шеф на пожарната и съветник на вътрешния министър Николай Николов коментира пред NOVA трагедията по Южното Черноморие.„На мен не ми е известно до момента държавата да е посочила с пръст определено физическо лице, което да носи пряка отговорност. Предпоставките за възникване на такова бедствие винаги тръгват от природата. Имаме достатъчно основания да кажем, че природата не ни наказва, но ни подсказва, че трябва да се съобразяваме с нея”, коментира още той.

Николов коментира предупреждението на хората при подобни ситуации. „България има национална система за ранно предупреждение и оповестяване. Тя е разделена на две – едната оповестява хората, които имат ангажимент по защита на другите. Втората – оповестява гражданите”, уточни още съветникът на вътрешния министър.

Относно системата в наводнено Царево, той поясни, че тя няма речева възможност да каже какво точно трябва да направят гражданите. „Изграждаме подобно нещо. Надявам се от 1 януари догодина и това да стане”, обяви Николов.В началото на следващата година в България се очаква да започне да действа „доста модерна система”. „Ще можем да получаваме предупреждение, ако сме в застрашена зона, включително и указания. Това ще се случва по метода „cell broadcast”, който носи повече информация от SMS-а. Ще получаваме тази информация на телефона си”, уточни той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега