Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Експерт: За момента няма заплаха за Черноморието ни след бедствието в „Нова Каховка”

Експерт: За момента няма заплаха за Черноморието ни след бедствието в „Нова Каховка”

На този етап няма абсолютно никаква заплаха за българския бряг на Черно море след бедствието в „Нова Каховка”. Това увери д-р Радослава Бекова от Института по океанология „Фритьоф Нансен" към БАН

На този етап няма абсолютно никаква заплаха за българския бряг на Черно море след бедствието в „Нова Каховка”. Това увери д-р Радослава Бекова от Института по океанология „Фритьоф Нансен" към БАН в ефира на „Здравей, България”.

„Несъмнено това е една екологична катастрофа, която за момента обаче остава локално в Одеския залив. Разбира се, попадането на такива биологични замърсители са наистина голям проблем и водят след себе си различни видове микроорганизми, които са патогенни. Все още не сме наясно с точните количества на попадналите вещества, както и на състава им. Регионалната здравна инспекция у нас извършва редовен мониторинг на всички води за къпане”, обясни д-р Бекова.

По думите й морската вода има самопочистваща способност, което може да помогне в случая. „Вероятно в някакъв момент ще ма плаващи битови отпадъци”, поясни специалистът.

До момента няма отказани резервации по родното Черноморие заради ситуацията около „Нова Каховка”. „Притеснява ни, че липсата на комуникационна политика от страна на България може да доведе до спекулации. Апелираме Министерството на туризма да информира 2 пъти седмично каква е ситуацията, за да сме наясно, че няма риск за здравето на туристите”, коментира Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг агенциите.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега