Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Експолицай задържан при обир на инкасо автомобил

Експолицай задържан при обир на инкасо автомобил

Полицаи задържаха престъпна група, извършила нападение над инкасов автомобил в столицата. Сред тримата арестувани има и бивш полицай, съобщиха от МВР.

Полицаи задържаха престъпна група, извършила нападение над инкасов автомобил в столицата. Сред тримата арестувани има и бивш полицай, съобщиха от МВР.  

Криминалистите проверяват съпричастността на задържаните към други подобни престъпления и дали имат съучастници, каза на пресконференция главен комисар Ангел Антонов, директор на ГД „Национална полиция”. По думите му в операцията са участвали съвместно  ГД „Национална полиция“, Областната дирекция на МВР – София и СДВР.

Участниците в групата били наблюдавани в продължение на близо четири месеца във връзка с подготовката на въоръжен грабеж на пощенски клон в Софийска област. Нападението било старателно планирано – тримата мъже се снабдили с оръжие, спрейове, защитни очила и автомобил, проучили инкасовата дейност. Арестите са осъществени вчера, непосредствено след удар на инкасов автомобил в София.

Мъжете засекли инкасо колата с автомобил. Двама от тях счупили с чукове страничните предни стъкла на колата, напръскали шофьора със сълзотворен спрей и взели чанта с около 50 000 лв. в различни валути. Шофьорът на групата, 38-годишният И.И., който е осъждан, е задържан от патрул на СДВР в кв. „Сухата река”. Двамата му съучастници – считаният за организатор на групата Н.В. (на 36 години) и Г.Ж. (на 39), който е бивш служител на МВР, дисциплинарно уволнен през 2009 г. – са арестувани минути по-късно след неуспешен опит да избягат пеша от местопрестъплението.

В хода на процесуално-следствените действия са извършени претърсвания в домовете и ползваните от задържаните автомобили. Конфискувани са  метални предмети тип „таралежки“, чук, защитни очила, спрей и парчета от автомобилни стъкла, три пистолета – “Броунинг”, „Глог” и „Макаров”, с боеприпаси, един газов пистолет, маска с прорези, осем луксозни часовника, множество телефони и SIM-карти. Намерени и иззети са 15 350 лв., 1650 долара и 1600 евро.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 199 от НК. Тримата задържани остават в ареста за срок до 24 часа. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега