Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ексшефката на НАП Мария Мургина: Бях тотално оклеветена

Ексшефката на НАП Мария Мургина: Бях тотално оклеветена

Бях тотално оклеветена, категорична бе бившата шефка на НАП Мария Мургина, която вчера бе оневинена от Апелативния съд за длъжностни престъпления, който отмени наложената й присъда от 4 години затвор.

Бях тотално оклеветена, категорична бе бившата шефка на НАП Мария Мургина, която вчера бе оневинена от Апелативния съд за длъжностни престъпления, който отмени наложената й присъда от 4 години затвор.

"Атаката срещу мен бе атака срещу системата и нейната ефективност в момента, в който аз я управлявах. Станах жертва на политически, икономически и лични интереси, защото когато човек си върши работата принципно, той не е удобен за определен кръг от хора, надяващи се на дивиденти чрез извършване на нередности", допълни тя пред bTV.

Мургина отрече категорично твърденията, че в 7 дирекции на приходната агенция през 2009 г. е имало чадъри над фирми, близки до хора от тройната коалиция и до самата нея. Бившият шеф на данъчните отхвърли и обвинението, че е помогнала на десетки бизнесмени, сред които енергийният магнат Христо Ковачки, да ощетят бюджета с около 1 млрд. лева от укрити данъци.

Попитана дали незаконно е опростила данъчни задължения от 11,5 млн. на фирма на бившия собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев, Мургина подчерта: "Никой не може в тази държава да опростява данъци. Колкото по-големи са сумите, които се коментират, толкова по-лесно би било за съда да докаже дали това е така. 4 млрд. лева беше ДДС-то, който се събираше от НАП за 1 година. Няма как при тези показатели да се източи 1 млрд. от тях", категорична бе тя.

Мургина обясни, че след като е тръгнало делото срещу нея, под прицела на данъчните са попаднали и са били извършени всички възможни одити и данъчни проверки на фирмата на мъжа й, сина й и на снаха й. Мургина поясни, че има няколко имота. "Имам имот, който е в съсобственост с първия ми съпруг. Имам имот, който изградихме с мъжа, с когото живея в момента. Имам и още един имот, който съм купила с кредит. Всичко това е описано в данъчните ми декларации", завърши тя.

Оправдаването на Мария Мургина е третото подобно решение на апелативния съд по трето знаково дело за месец. Първо магистратите отмениха условната присъда на енергийния бос Христо Ковачки по делото за неплатени данъци. След това за невинен бе обявен и бившият шеф на столичната Топлофикация Валентин Димитров - Вальо Топлото, който първоначално получи присъда от 14 години затвор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега