Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Централната улица на Царево няма да реши проблема с паркоместата

Централната улица на Царево няма да реши проблема с паркоместата

Централната улица на Царево няма да реши проблема с паркоместата в града, категорични са от Общинския съвет на БСП.

Централната улица на Царево няма да реши проблема с паркоместата в града, категорични са от Общинския съвет на БСП. В изпратена до медиите Декларация те настояват да не се допуска изсичането на зелената растителност и да се предприемат спешни мерки в съответствие с изискванията на Общинската наредба и Наредба №1 на МРРБ от 1993 год. Предоставяме ви пълния текст на Декларацията без каквато и да е редакторска намеса:

 

ДО: КМЕТА НА ОБЩИНА ЦАРЕВО И        

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ЦАРЕВО    

 

ДЕКЛАРАЦИЯ  

от Общински съвет на БСП Царево           

Във връзка с реконструкцията на улица „Хан Аспарух” и намерението за изсичане на зелената растителност се създаде напрежение сред  жителите на гр. Царево. Събрана е подписка от живущите, внесена е в община Царево, направено е постфактум и формално обществено обсъждане. Вярно е, че градът ни се нуждае от паркинги, но едва ли централната улица следва да реши този проблем.

Основателното недоволство на гражданите е предизвикано на първо място: от бюрократичното отношение към значима промяна на централната улица на града, на второ място: от сантименталното отношение към дървесния вид – липите, които ухаят чудесно, предпазват хората през лятото от слънцето и дават своеобразен облик на тази улица.

По този начин тя заслужено предизвиква гордост у жителите и възхищение сред гостите на града. На трето място, но особено важно, са проблемите които ще възникнат с подземната инфраструктура, оставаща под асфалта в уличното платно. Това е частично решение, нарушаващо общата визия, тъй като липсва, предложение за отсечката от кръстовището на ул.”Преображенска” до завоя на ул. „В.Левски”.

Не са спазени изискванията на Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Община Царево от 2012 год. чл.5, ал.2, а така също изискванията на Наредба № 1 за опазване на озеленените площи и декоративната растителност, на Министерството на териториалното развитие и строителството, чл.19, ал.2/Обн. ДВ. бр.26 от 30 Март 1993г./ Възникналият конфликт нямаше да съществува, ако въпросната идея за нови паркоместа бе  обсъдена действително с гражданите на Царево, след изготвянето на варианти за инвестиционен проект на уличното платно и проект за зелената система, със съответна ситуация и вертикална планировка, изготвени от експерти с необходимата компетентност като бъде отчетен националния и европейски опит. Тогава бихме говорили за нова модерна визия на централната градска част.            

Не е редно да се започва подобна реконструкция без предварителна проектна готовност и то в началото на туристическия сезон, а в процеса на самото строителство да се вземат неадекватни решения. Това говори за липсата на необходимия инженерен и архитектурен опит в общинската администрация. Желанието за бърз ефект и реализация на значими проекти, какъвто е този, не трябва да е за сметка на обществото и професионализма.            

Настояваме при подобни ситуации, кметът на общината и общинската администрация да изготвят необходимите инвестиционни проекти, съгласувани с ВиК, ЕВН, БТК, РИОС и обсъждани с гражданите.  

Във връзка с гореизложеното заставаме зад основателното недоволство на жителите на гр. Царево и категорично настояваме да не се допусне изсичането на зелената растителност и да се предприемат спешни мерки в съответствие с изискванията на горепосечената Общинската наредба и Наредба №1 на МРРБ от 1993 год.          

Препоръчваме в бъдеще да не се допускат подобни волунтаристични действия и да се зачита мнението на гражданите на Царево.    

Общински съвет на БСП Царево  

Председател : инж. ПЕТКО АРНАУДОВ

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега