Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Електронният прием в първи клас в Бургас ще започне на 13 май

Електронният прием в първи клас в Бургас ще започне на 13 май

Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 3-ти юни.

Днес стартира кампанията за прием на децата в първи клас в столицата. Бургаските родители обаче ще почакат още месец, преди да запишат бъдещите си първолаци в електронната система.

Тя ще стартира работа на 13-и май (понеделник), точно в 8:00 часа. Подаването на заявления ще продължи до 18:00 часа на 23 май. Заявленията ще се подават по електронен път в специалната платформа или с подаване на заявление /по образец/ в едно от желаните учебни заведения.

Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 3-ти юни. Родителите ще могат да проверят класирането онлайн, като въведат ЕГН на детето и парола за достъп. Списък с имената на децата, приети на първо класиране, ще бъде поставен и на видно място в училищата.

Припомняме Ви, че тази година два от важните критерии стават абсолютно равностойни и ще носят по 200 точки:

* Дете с постоянен/настоящ адрес, което живее над 3 г. на посочения адрес, считано от датата на стартиране на системата за електронен прием;

* Други деца от семейството, обучаващи се в училището към 15.09.2019 г.

Важно е родителите да знаят, че заявената при кандидатстването адресна регистрация трябва да е НА ДЕТЕТО, а не на някого от тях. Ползването на предимства, заявени при подаване на регистрация, се доказва в момента на записване на детето в учебното заведение. На място трябва да се представят всички необходими документи (оригинали), доказващи съответните предимства, в противен случай детето няма да бъде записано в учебното заведение.

Заявеният в Регистрационния талон от родителите адрес на местоживеене на детето се проверява по служебен ред. Ако декларираният адрес не съвпада с този, подаден от ГРАО, детето не се записва. Родителите са длъжни в периода, определен за корекции, да актуализират адреса. Ако не го направят, той ще бъде променен по служебен ред, за да може детето да участва на второ класиране с правилния адрес.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега