Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1238 семейства от Бургаско искат помощи за първолаци и осмокласници

1238 семейства от Бургаско искат помощи за първолаци и осмокласници

Тази година за първи път е отворено и ново подпомагане за родителите на осмокласници. Критериите са идентични с тези за първокласниците, каза Султанова.

351 семейства от Бургаска област са кандидатствали по новата мярка за целево подпомагане на осмокласници, съобщиха от Регионална дирекция „Социално подпомагане“, предава БНР.Родителите на първокласници, подали документи за парична подкрепа пък са 887. Размерът и на двете помощи е 250 лева. 

702 семейства на бъдещи първолаци вече са одобрени за целевата помощ. Суми са отпуснати за общо 723 деца, съобщи Маринета Султанова, главен експерт в Регионална дирекция „Социално подпомагане“ в Бургас.

„Най-голям е броя на подадените заявления в община Бургас –общо 328, след това се нарежда община Айтос със 100 заявления, община Руен – 60, Поморие – 60, Карнобат – 72, Сунгурларе - 65 и т.н.“. Тази година за първи път е отворено и ново подпомагане за родителите на осмокласници. Критериите са идентични с тези за първокласниците, каза Султанова.

„Семействата трябва да представят удостоверение, че детето е записано в 8 клас в държавно или общинско училище. Доходите за предходните 12 месеца в семейството не трябва да надвишават 450 лева на член от семейството“Сумата от 250 лева се отпуска на два пъти -  50% след влизане в сила на заповедта, а останалите  – в началото на втория срок. Кандидатстването е до 15 октомври.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега