Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва изплащането на еднократните помощи за пострадалите от наводненията

Започва изплащането на еднократните помощи за пострадалите от наводненията

От идната седмица Агенцията за социално подпомагане започва изплащане на отпуснатите до момента 47 еднократни помощи на пострадалите семейства.

Вчера при работно посещение в района на наводненията изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане д-р Надя Танева съвместно с министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова се срещна с граждани, чиито домове са пострадали от бедствието.

До момента социалните работници са посетили 103 пострадали домакинства в седем населени места. От идната седмица Агенцията за социално подпомагане започва изплащане на отпуснатите до момента 47 еднократни помощи на пострадалите семейства. Екипи от експерти продължават обходите и през почивните дни на засегнатите от проливните валежи места в община Царево. Те съдействат и при подаването на заявления за  допълнителна подкрепа до 2500 лв. с цел закупуване на електроуреди от фонд „Социална закрила“ (ФСЗ). Ангажимент на общинската администрация е приемането, обработването и изпращането на заявленията към ФСЗ, информират от Агенция за социално подпомагане.


Снимка: Агенция за социално подпомагане

Министър Шалапатова и д-р Надя Танева се срещнаха с областния управител на област Бургас Пламен Янев и с кмета на община Царево Георги Лапчев. На срещите бе обсъдена предоставената до момента помощ на пострадалите домакинства за преодоляване на първоначалните затруднения, предизвикани от щетите, както и възможности за по-нататъшна ефективна подкрепа на най-уязвимите.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега