Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас откриха една от най-модерните онкоболници в света /Снимки и видео/

В Бургас откриха една от най-модерните онкоболници в света /Снимки и видео/

В Националната онкологична болница е внесена най-модерната техника, която съществува на земното кълбо в момента, обяви инвеститорът Семир Абумелих.

В Бургас днес откриха една от най-модерните онкоболници в света. Общата стойност на инвестицията е 83 млн. лева. Новата болница се разполага на 15 000 квадратни метра. Тя е свързана с топла връзка на 5 нива с досега съществуващата многопрофилна болница "Дева Мария". 









12-етажната сграда разполага с допълнително един партерен и два подземни етажа. Двете подземни нива са предвидени за лъчелечение и нуклеарна медицина. Лечебното заведение разполага с два линейни ускорителя, ПЕТ скенер, ЯМР с възможност за планиране на лъчелечение, брахитерапия, компютърен томограф и циклотрон. Сградата не е само болница. Има към нея и общежитие за служителите. Един от етажите е предвиден изцяло за академични нужди - тук има конферентни зали за телемедицина, аула и библиотека.







В Националната онкологична болница е внесена най-модерната техника, която съществува на земното кълбо в момента, обяви инвеститорът Семир Абумелих. 

"Оттук нататък трябва да знаете, че въпреки че сме в Бургас, въпреки че не сме най-големият град в България, нито вторият по големина, ние можем да правим национални неща. Можем да постигнем това, което са постигнали дори извън България. Нашите мечти и амбиции не са локални, в рамките на Бургас. Когато открихме малката Дева Мария, в действителност тогава всички бургазлийки ходеха да раждат в Сливен и Ямбол. Сега 13 години по-късно, всички от Сливен, Ямбол, идват да раждат в Бургас. Дори от София, Пловдив и Варна идват да раждат тук. Това беше с ражданията. От 2014 аз мисля за разширение и видях, че хората ходеха да се лекуват в Турция. Мина известно време, съдбата сполетя и нашето семейство. Баща ми се разболя, ние също отидохме да се лекуваме в Истанбул. Но аз гледа на нещата по друг начин. Седнах още тогава и си казах – това може да се случи и в България, даже по-добро от Турция. Аз виждам нещата по друг начин - там няма кой знае какво. Нашите лекари са по-добри, просто инфраструктурата не е на ниво. Тогава си казах, това може да се случи и в България. Резултатът - възможно най-добрата техника е инвестирана в тази болница. Доставчиците са тук, взеха много милиони, но всяка стотинка е заслужена. Ще разберете малко по малко какви възможности има", каза в словото си Семир Абумелих. 






Личната му амбиция - да увеличи средно продължителността на живот на онкоболните с цели 5 години. "Възможно ли е, възможно е", категоричен бе Абумелих.

Неотлъчно до него бяха съпругата му Камал, трите им деца - Софиян, Мериам и Хусеин, както и майка му Недялка. Сред гостите на откриването бяха още председателят на Комисията по здравеопазването към 49 Народно събрание и бивш министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Пламен Янев, депутати, общински съветници, лекари, общественици и други.






Кметът Николов коментира, че благодарение на инвестициите на сем. Абумелих в квартал Ветрен се е променила географията на региона. "Колкото повече умни, кадърни, работещи хора привличаме, толкова повече доволни пациенти ще има, по-добре ще се чувстваме и ще бъдем щастливи. Тази инвестиция е чест и гордост за нашия град", каза кметът Николов и разказа за сложните момент в началото на този грандиозен проект. 



"Не можеше да има по-труден и сложен момент за началото за инвестиция за изграждане на Националната онкологична болница – ковид пандемия, война, финансова криза, миграция, и в същото време Семир дойде с големи проекти и каза "няма за кога да отлагам, аз почвам!". И разбира се, за мен е удоволствие за много кратко време благодарение на съдействието  на държавнте институции внесохме документите в срок и тя вече е факт. Факт е тази лична наша емоция, която съприжяваме, защото освен огромната инвестиция в оборудване, в кадри, това е една голяма надежда за нас, защото тук ще се лекуват пациенти не само от Бургас и региона, тук ще се лекуват пациенти от цялата страна, от чужбина", каза градоначалникът, след което подари на Семир Абумелих статуетка на покровителя на Бургас - Св. Николай Чудотворец, с пожелание тя да донесе успех на тази болница.

Публикувахте от PoligrafF.net в Неделя, 17 септември 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Без име
    19 сеп 2023 23:00

    Колкото е важна апаратурата, толкова са важни и специалистите. Ако и кадрово е на световно ниво може само да се радваме, че се случва в нашия град.

    0 : 0
  • Някой си
    18 сеп 2023 01:13

    Колкото и да е модерна, опреш ли до тук… Справка Мари Фредериксон, колко богата и и известна беше, 15 години борба с глиобластом на мозъка!

    2 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега