Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха дрон с прикрепена към него мина край Тюленово

Откриха дрон с прикрепена към него мина край Тюленово

В социалните мрежи са публикувани снимки от Радослав Русев. Той твърди, че до късно снощи устройството е било заседнало на скалите и е имало светлинна индикация.

Район около Тюленово е отцепен от полицията заради сигнал за открито летателно средство. Очаква се по-късно през деня военните да направят оглед. Сигналът е подаден снощи, около 22:00 ч. Има опасения, че към него има прикрепена бомба, съобщи NOVA.

В социалните мрежи са публикувани снимки от Радослав Русев. Той твърди, че до късно снощи устройството е било заседнало на скалите и е имало светлинна индикация. "Цялото устройство е дълго между 3 и 3.5 м, а бомбата – около 50-60 см. В района има ресторант и хотели, а институциите бездействат вече 10 часа", посочи Русев. Гости на хотела, който менажира той, са видели дрона да се носи в морето на няколко километра от скалите, на които е заснет.

Според Димитър Ставрев - експерт от сп. „Клуб Криле", към безпилотния летателен апарат има прикрепена мина.„Това е типична конфигурация от конфликта в Украйна. И двете страни използват подобни апарати”, категоричен е Ставрев. По думите на специалиста може да се предположи, че това е един от дроновете, които се използват от украинските въоръжени сили за атака над Кримския полуостров. „Сблъсъкът не е бил достатъчно силен, за да се взриви устройството”, допълва експертът. 

От Министерството на отбраната информираха, че модулно формирование за обезвреждане на боеприпаси от Военноморска база Варна е задействано рано тази сутрин по сигнала. Специализираният екип в състав от петима военнослужещи е излязъл в 6.10 ч. тази сутрин. На място той ще извърши разузнаване на предмета, след което ще бъде взето решение къде да бъде извършено обезвреждането. Военнослужещите действат след постъпило искане от областния управител на Област Варна и по разпореждане на началника на отбраната.

Тюленово не е центъра на света , но когато украино-руските дронове кацнат на нашия бряг ... нещата стават по други ....

Публикувахте от Radoslav Rusev в Неделя, 17 септември 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега