Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Електроразпределителните дружества искат скок на тока с до 4 лева от юли

Електроразпределителните дружества искат скок на тока с до 4 лева от юли

Електроразпределителните дружества поскаха днес скок в цената на тока за битови и стопански абонати от юли тази година.

Електроразпределителните дружества поскаха днес скок в цената на тока за битови и стопански абонати от юли тази година. ЕВН България настоя за скок с 3,6%. В случай, че държавният регулатор ДКЕВР приеме предложението, дневната тарифа за битови клиенти в Югоизточна България ще бъде 0,15658 лв./квтч. (без ДДС), а нощната - 0,10603 лв./квтч. (без ДДС). Така ако едно домакинство, което до момента е плащало сметка за ток от 39,92 лева, то след увеличението от 1 юли ще плаща 41,36 лева.

От своя страна от ЧЕЗ настояват за повишаване на цената за електроенергията с 6.44%. Компанията е изчислила, че са й необходими 151 млн. лева за инвестиции за поддържане и развитие на електроразпределителната мрежа в Западна България. Ако искания скок влезе в сила средномесечната сметка за електроенергия ще се увеличила с 2,49 лева (с ДДС), изчисляват от дружеството.

Най-голямо увеличение поискаха от Е.ОН България. Те настояват цените на електроенергията за жителите на Североизточна България да се увеличат с 9,1 % заради годишната инфлация от 4% и разходите за изпълняване на европейските изисквания за енергийна ефективност и ВЕИ за либерализация на пазара. От дружеството изчисляват, че предлаганото изменение на крайните цени за битовите клиенти би променило с 4 лева месечната сметка на едно домакинство със стандартна годишна консумация от 3 500 Квтч.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега