Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Енерегетиците продължават блокадите и се подготвят за стачка

Енерегетиците продължават блокадите и се подготвят за стачка

На магистрала "Тракия" се провежда своеобразно общо събрание на протестиращите миньори и енергетици от комплекса "Марица-Изток".

На магистрала "Тракия" се провежда своеобразно общо събрание на протестиращите миньори и енергетици от комплекса "Марица-Изток". На място са и представители от другите блокади, като на този етап се обединиха около решението от понеделник или най-късно вторник да започне подписка по рудници и цехове за започване на ефективни стачни действия. Тя трябва да бъде подкрепена от 50+1 процента от работниците. Ще трябва и точно да се формулират исканията към работодателя, както е по закон. Готови са на стачни действия, които да продължат максимално дълго, казаха миньорите. 

Обсъждат се и ден и час, на който да се призове за национален протест, на който те очакват подкрепа от цялата страна. До този момент доколкото се разбраха, това ще е четвъртък. Протестиращите се обединиха около мнението пътните блокади да останат и по време на ефективните стачни действия. До утре ще трябва да уточнят и точните искания, които ще бъдат формулирани в подписката по предприятия в "Марица-Изток".

Основното остава изтеглянето на териториалните планове за справедлив преход от европейските институции, тъй като по закон при стачка исканията трябва да са изпълними от работодателя. В момента вървят и оживени дискусии как да поискат гаранции за работата си в краткосрочен и дългосрочен план.

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега