Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тихомир Янакиев представи визията си за Созопол /видео/

Тихомир Янакиев представи визията си за Созопол /видео/

Той сподели и с какви проблеми се е сблъскал от първия си ден като кмет на морския град

Тихомир Янакиев представи своята визия за Созопол, която ще следва и опита да реализира ако бъде преизбран за кмет на морската община. Янакиев сподели, че „визията“ е „само първата и най-кратка част от подробния план за следващите 4 години“. Градоначалникът сподели, че в следващите седмици ще обяви и цялостната си стратегия за развитието на община Созопол. 

„Представям ви „Визия за община Созопол“. Тя е продукт на много работа на мен и на моя екип. Не вярвам в кухите обещания - аз съм прагматик, който влага цялата си енергия и сърце в изпълнение на резултати за община Созопол и представеният на вашето внимание документ е здраво стъпил на земята и реалистичен.„Визията“ е само първата и то най-кратката част от подробния план за следващите 4 години, който сме разработили. В следващите седмици очаквайте и „Стратегия за община Созопол“, както и „Програма 2023-2027“. Естествено, междувременно ще ви запознаваме с акценти от тях, но важното е, че те са обвързани в едно цяло. Въпреки, че са визионерски и се целят нависоко, са напълно изпълними. Немалко от тях вече са планирани от нас и най-вече - всички са в синхрон с местните, националните и европейските приоритети, така че да получат бърза писта за реализация. Мястото на пясъчните кули е на плажа, а не в политиката. Тук сме, за да градим стабилно. И със сърце!“, сподели Янакиев. 

Той направи и специално видео обръщение, в което сподели с какви проблеми се е сблъскал от първия си ден като кмет на Созопол. 

„Когато станах кмет, ситуацията в община Созопол от гледна точка на финанси беше изключително трудна, да не кажа трагична. Община Созопол беше обявена от Министерството на финансите като финансово закъсала. Министерството на финансите има разработени 7 критерия, които мерят финансовото състояние на една община. В 5 от тези критерии ние светихме на червено. Трябваше да се вземат спешни мерки. И какво предприехме ние – предходните управляващи бяха разработили план за финансово здраве, който беше отхвърлен от МФ.

Ние разработихме нов план за финансово оздравяване, МФ го прие, и започнахме да го прилагаме. Част от плана беше отпускане на 3 млн. лв. безлихвен кредит от страна на Държавата, за да могат да бъдат погасени стари дългове, натрупани от предходните управлявали. Говоря за стари, оперативни дългове, които трябваше да бъдат платени вчера един вид. Иначе си течаха и други дългове. Общата сума на дълга беше около 28 млн. лева. Направихме икономия на разходи и по този начин успяхме да погасим част от неразплатените задължения. Бяхме поставени в нещо като Борд от МФ, следяха се нашите разходи. Бюджетите, които се вземаха през този 3-годишен период бяха одобрявани от МФ. Всичко това продължи 3 години, т.е. от 4-годишен мандат, 3 години изпълнявахме план за възстановяване.

В същото време трябваше да се борим с кризите, които вървяха една след друга – Ковид кризата, енергийната криза, политическата криза. Всичките тези правителства, които се смениха през последните години, редуването на служебни с редовни кабинети. Беше изключително труден  период. 2 години нямаше отворени европейски програми“.
Платена публикация*
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега