Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Енергийният министър от Бургас: Не очаквам поскъпване на газа през зимата

Енергийният министър от Бургас: Не очаквам поскъпване на газа през зимата

Той обяви днес, че се работи по два проекта, които са пилотни за Бургас

Не очаквам да има повишаване на цената на газа през зимните месеци. Това коментира в Бургас служебният министър на енергетиката Росен Христов. „Анализите ни показват, че можем да разчитаме на едно стабилизиране на цените и, както виждате, вече обявихме цените за месец декември - те са все така достъпни от порядъка на 145 лева. Декември, януари и февруари са традиционно месеците с най-високи цени, така че аз вярвам, че и януари, и февруари ще можем да осигурим газ в приблизително този диапазон, така че зимата да мине сравнително меко откъм цени на горива и газ“, категоричен бе министър Христов. 

Енергийният министър коментира и на какви цени в момента се купува газ и на какви цени са купували газ от април до август.„Виждате изискванията на закона, че всички покупки на газ за период под 12 месеца трябва да се правят чрез тръжни процедури на лицензирани борси. Виждаш, че при тях нещо такова няма. Откакто аз съм министър нямаме нито една покупка без открита тръжна процедура, съгласно изискването на законодателството и това също е факт”, коментира още Росен Христов.

Той обяви днес, че се работи по два проекта, които са пилотни за Бургас и са както с регионалнo, така и с национално значение. Те са иницицирани от Енергийния системен оператор (ЕСО) и са със съдействието и активното участие на Община Бургас. Стана ясно още, че се предвижда и изграждането на станции за зареждане на електромобили на още места в Бургас, за да се стимулира ползването на този вид превозни средства. Заедно с кмета Димитър Николов и зам.-кмета по образование Йорданка Ананиева те посетиха и Детска ясла N3, в която в момента се реализира проект за внедряване на възобновяеми енергийни източници за отопление и охлаждане чрез използване на геотермална енергия.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега