Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕП настоява за нови източници на приходи към бюджета на ЕС

ЕП настоява за нови източници на приходи към бюджета на ЕС

Идеите за алтернативни приходи са свързани с опазването на околната среда и финансите.

Подготовката на бюджета за 2021-2027 г. започна още през 2018 г. Разразяването на кризата с коронавируса обаче промени много планове. Пандемията от коронавируса нанесе тежък удар в Европа, като последните прогнози са, че икономиката на ЕС ще се свие с 8.3% през 2020 г.  През май 2020 г. Европейската комисия направи ново предложение за бюджета. То дойде, след като Парламентът бе призовал за мащабен финансов пакет за възстановяване на икономиката.

Комисията предложи бюджет в размер на 1,1 трлн. евро и отделен план за възстановяване в размер на 750 млрд. евро, който се състои от безвъзмездни средства и заеми за засегнати от кризата страни и региони. Крайното решение за бюджета ще бъде взето след преговори между Парламента и националните правителства в Съвета.

Средствата за възстановяване ще бъдат осигурени на финансовите пазари, като за целта е необходима промяна на условията на финансиране на бюджета на ЕС. За да може да се увеличи капацитетът на ЕС да взема заеми и да ги погасява, Комисията предлага увеличение на максималния размер средства, които ЕС може да изиска от държавите членки. Парламентът ще се произнесе по това предложение след лятото. Решението изисква единодушие в Съвета и ратификация от всички държави членки.

Източниците на приходи в бюджета на ЕС (известни като собствени ресурси) са останали непроменени от десетилетия. Те включват мита върху вноса на стоки, както и национални вноски, основани на приходите от ДДС и брутния национален доход на всяка страна. През годините Парламентът е призовавал многократно за реформиране на системата на собствени ресурси. Депутатите настояват, че са нужни нови източници на приходи, за да се покрият разходите по погасяване на заемите за възстановяване, да се предотвратят резки намаления на разходите на ЕС и да се гарантира, че тежестта от поетите дългове няма да бъде прехвърлена на бъдещите поколения.

Парламентът предлага множество нови видове приходи, свързани с опазването на околната среда и финансите. Те включват:

* обща консолидирана основа за облагане с корпоративен данък
* облагане на услугите в интернет
* данък върху финансовите транзакции
* приходи от схемата на ЕС за търговия с емисии
* облагане на пластмасовите опаковки, които не се рециклират
* облагане на вноса от страни с по-ниски изисквания за парниковите газове.

Парламентът също така се обявява за премахване на всички отстъпки и корекции при събирането на приходите в бюджета, които облагодетелстват отделни страни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега