Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ердоган отново заплаши да отвори границата на Турция с ЕС за мигрантите

Ердоган отново заплаши да отвори границата на Турция с ЕС за мигрантите

Причината е предложението за замразяване на преговорите със страната му за членство в Съюза.

Турският президент Реджеп Ердоган отново заплаши да отвори границата на Турция с Европейския съюз, за да пусне мигрантите, предава "Hurriyet". Причината е предложението за замразяване на преговорите със страната му за членство в Съюза.

Европейската комисия и страните-членки трябва да замразят, но не и да се отказват от преговорите с Турция за членство в ЕС, заяви Парламентът по повод на „непропорционалните репресивни мерки“, последвали опита за преврат в страната през юли. Възможността за диалог трябва да остане отворена, освен ако Анкара не въведе смъртно наказание, посочиха депутатите. Резолюцията бе приета с 479 гласа „за“ срещу 37 „против“ и 107 „въздържали се“.

Ердоган обвини европарламента и европейските страни, че несправедливо обсъждат вътрешнополитическата ситуация в Турция, която междувременно изхранва около 3,5 млн. бежанци. "Не спазихте обещанието си. Когато 50 000 имигранти се озоваха на границата, започнахте да се вайкате какво ще правите, ако Турция отвори границата си. Ако продължите в същия дух, това наистина ще се случи", заяви турският президент.

Резолюцията, гласувана от Европейския парламент, няма правно обвързващ характер, тъй като ЕП не разполага с официални компетенции за задействане на подобни механизми. Въвеждането на смъртното наказание от страна на турското правителство обаче със сигурност ще доведе до официалното прекратяване на процеса на присъединяване на Турция към ЕС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега