Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕС приема 13-и пакет от санкции срещу Русия

ЕС приема 13-и пакет от санкции срещу Русия

Две години след бруталното нахлуване на Русия в Украйна подкрепата на ЕС за украинския народ остава непроменена

Европейската комисия приветства приемането на 13-ия пакет от санкции срещу Русия, одобрен от правителствата на ЕС. Две години след бруталното нахлуване на Русия в Украйна подкрепата на ЕС за украинския народ остава непроменена. Европа е обединена и решена да продължи да защитава своите ценности и основополагащи принципи.Всяко евро, което Русия губи, е от значение. Затова усилията не бива да отслабват. Комисията ще продължи да подкрепя държавите членки, за да гарантира ефективното прилагане на мерките, и да работи в тясно сътрудничество с трети държави за противодействие на евентуални опити за заобикаляне на санкциите.Настоящият пакет от санкции е насочен към допълнително ограничаване на достъпа на Русия до военни технологии, като например за безпилотни летателни апарати, и към включване в списъка на още дружества и лица, участващи във военните усилия на Русия.

Изпраща се категоричен сигнал срещу партньорите на Русия във военните действия: новите вписвания са насочени срещу 10 (руски) дружества и лица, участващи в транспортирането на севернокорейски въоръжения за Русия, и срещу министъра на отбраната на страната, както и срещу няколко беларуски дружества и лица, предоставящи подкрепа на руските въоръжени сили.

Към списъка на образуванията, свързани с руския военно-промишлен комплекс се добавят 27 нови дружества от Русия и трети държави. Тези дружества подлежат на по-строги ограничения върху износа на стоки и технологии с двойна употреба, както и на стоки и технологии, които биха могли да допринесат за технологичния напредък на руския сектор на отбраната и сигурността.  По-специално, добавят се 4 дружества от Китай и по едно от Казахстан, Индия, Сърбия, Тайланд, Шри Ланка и Турция, които косвено подкрепят военно-промишления комплекс на Русия в агресивната ѝ война срещу Украйна чрез търговия с електронни компоненти за руския военнно-промишлен комплекс.

Част от санкциите са насочени срещу руския военен и отбранителен сектор: повече от 140 дружества и лица от руския военно-промишлен комплекс, които, наред с другото, произвеждат ракети, безпилотни летателни апарати, противовъздушни ракетни системи, военни превозни средства, високотехнологични компоненти за оръжия и друго военно оборудване. Пакетът включва по-специално образувания, които търгуват с различни важни компоненти за безпилотни летателни апарати.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега