Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ето как в Германия наказват пияните или дрогирани шофьори

Ето как в Германия наказват пияните или дрогирани шофьори

Санкциите в Германия за шофьори в т. нар. „пробен срок” или със стаж под 2 години, употребили алкохол, започват от 250 евро.

Какви са наказанията при шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества в Германия? Кога може автомобил да бъде конфискуван и еднакви ли са наказанията за млади и опитни шофьори, предвид факта, че Германия е страна, в която има пробен срок за водачите, след като вземат книжка?

Санкциите в Германия за шофьори в т. нар. „пробен срок” или със стаж под 2 години, употребили алкохол, започват от 250 евро. Добавя се и 1 наказателна точка. В страната точките не се отнемат от шофьорските книжки, а се добавят. Когато броят им достигне осем, свидетелството се отнема. Към наказанието се прибавя и посещението на скъпоструващи семинари и пробният срок се удължава до четири години.

При по-сериозно нарушение - шофиране с над 1,1 промила алкохол в кръвта, младите водачи получават три точки. Тогава книжките им може да бъдат от отнети и да им се наложат високи парични санкции. Грози ги дори затвор.

За шофьорите с опит наказанията са различни. Ако бъдат хванати с 0,5 промила алкохол в кръвта, това се счита за административно нарушение. Наказанията могат да бъдат глоба от 528 евро, получаване на 2 точки и месец отнемане на книжката. Ако се стигне до рецидив, глобата става двойна – 1053 евро, 2 точки и 3 месеца забрана за шофиране.

По-сериозно нарушение - шофиране с над 1,1 промила, в Германия се счита за престъпление. Глобата е в размер на 3000 евро, опасност от затвор, получаване на 3 точки и забрана за шофиране.

Сходни са и наказанията за употреба на наркотици. Отнемането на автомобил в страната пък се налага при доказано участие в гонки.Правила има и за велосипедистите. Ако човек се качи на колелото си с 1,6 промила алкохол в кръвта, може да очаква глоба, допълнителни 3 точки и заповед за медицински и психологически преглед.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега