Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

EVN: Готови сме да се справим с извънредните ситуации

EVN: Готови сме да се справим с извънредните ситуации

„Довечера се очаква нов студен фронт, но ние сме готови да го посрещнем и да се справим с извънредните ситуации, възникващи при зимни условия.“ Това съобщи Петър Костадинов от пресцентъра на EVN на пресконференция днес. Той обясни още, че електричеството в селищата и кварталите от община Бургас вече е възстановено. Причината за „забавянето“ била технологичните особености на работата по отстраняване на авариите.

„Довечера се очаква нов студен фронт, но ние сме готовида го посрещнем и да се справим с извънредните ситуации, възникващи при зимниусловия.“ Това съобщи Петър Костадинов от пресцентъра на EVN на пресконференцияднес. Той обясни още, че електричеството в селищата и кварталите от общинаБургас вече е възстановено. Причината за „забавянето“ била технологичнитеособености на работата по отстраняване на авариите.

120 сътрудници на EVN са работили по възстановяването на електроподаванетов Бургаска област. Освен съборените стълбове и скъсаните проводи, най-честатапричина за аварии през последните дни била обледеняване на проводниците. Заотстраняване на ледовете било необходимо повече време, тъй като технологията заизчистването им позволява да се третират по 20 м. на час. В някои участъци пъкработата вървяла по-бавно, тъй като имало опасност за техниците порадинестихващия силен вятър, който късал проводниците, обясни още Костадинов.

На журналистически въпрос как трябва да постъпятпотребителите в случаи, че са им изгорели електроуреди, представителите на EVN обясниха, чепроцедурата включва подаване на жалба, която електроразпределителят разглежда врамките на една седмица. Екип от техници трябва да състави протокол и ако седокаже, че вината е на EVN,клиентът ще получи определено обезщетение. Приоритетно се покривали щетите поотоплителните електроуреди и тези от първа необходимост.

В изнесения отчет на фирмата електроразпределителфигурират няколко проекта, чиито срок за изпълнение е 2016 г. Един от тях евъвеждането на дистанционно отчитане. То ще позволи контрол на отчетността,предотвратяване на злоупотребите и ще спомогне за енергийната ефективност. Вмомента, по думите на Константин Величков от Управителния съвет на ЕВН–България,най-големият проблем е кражбата на електроенергия. В Бургаска област процентътбил най-голям. Щетите възлизали на 11,6 kw/h открадната електроенергия, коетоотговаря на повече от 2,330 млн. лв. Тенденцията била на покачване броя наслучаите.

Освен това, EVN България се присъединявал към природозащитнатакампания „Life+ for safe grid“. В рамките на инвестиционния проект щебъдат вложени 4 млн. лв. в преминаване на окабеляването под земята в областЕлхово и Тополовград и изолиране на въздушната система в Харманли. Целта билаопазването на застрашения вид Царски Орел.

Специално за срещата на EVN бяха дошли и представители на вилна зонаКаптаж. Те се оплакаха, че аварията, свързана със студеното време, причинила3-дневно прекъсване на електроподаването, дори след като то било възстановено востаналите селища в близост. Проблемът в Каптаж бил, че липсата на ток означавалипса на вода (поради факта, че всички потребители използвали сондажни системи)и отопление (тъй като жителите се топлели с камини на водна риза).  Величков обеща да провери въпроса, въпреки, чефирмата електроснабдител е само доставчик на електроенергия. Системата наКаптаж имала 4 регистрирани в дружеството потребители, от които подизпълнителразпределял електричеството в домакинствата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега