Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Еврокодове в строителството заменят националните стандарти в ЕС

Еврокодове в строителството заменят националните стандарти в ЕС

Европейският комитет по стандартизация (CEN) представи Стратегия и план за глобално въвеждане на Еврокодове в строителството, които да бъдат прилагани като единна нормативна рамка. Евростандартът ще замени 33 национални стандарта, регулирайки над 560 млн. потребители.

Европейският комитет по стандартизация (CEN) представи Стратегияи план за глобално въвеждане на Еврокодове в строителството, които да бъдат прилагани като единнанормативна рамка. Евростандартът ще замени 33 национални стандарта, регулирайкинад 560 млн. потребители.

Евростандартите трябва да отговарят на новите изискванияи да бъдат съобразени с характеристиките на строителните продукти, процеси иуслуги. Към системата от еврокодове са проявили интерес и страни извън Европейскатаобщност. Етиопия, Кения, Сингапур и Шри Ланка дори са въвели евросистемата за стандартизацияв строителството.

Еврокодовете са система от строителни норми, разработванаот Европейския комитет по стандартизация (CEN). Тяхната цел е след период напаралелно приложение да заменят националните норми в страните, членуващи вЕвропейския комитет по стандартизация, включително в България, като помогнат заизравняването на регулациите в страните от Европейския съюз.

Намаляването на регулаторната тежест в строителнияпроцес, сигурността на инфраструктурата и качеството на строителството сегарантират от единни норми, които да бъдат прилагани във всички страни – членкина ЕС.

Еврокодовете не само обезпечават ниво на сигурност наинфраструктурата, което е от полза за всеки гражданин на ЕС, но и максималноулесняват работата на инженери, проектанти, изпълнители и производители настроителни продукти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега