Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Еврокомисарят Мария Габриел и фондация "Гейтс" обсъдиха борбата с кризата Covid-19

Еврокомисарят Мария Габриел и фондация "Гейтс" обсъдиха борбата с кризата Covid-19

"Споделяме виждането, че борбата с разпространението на коронавируса изисква да засилим още повече сътрудничеството на международно ниво, както и инвестициите в областта на научните изследвания".

Еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел проведе видео среща с ръководството на Фондация “Бил и Мелинда Гейтс”.  В рамките на установено партньорството в областта на здравеопазването и науката, на поредната им среща бяха обсъдени конкретни мерки за справяне с предизвикателствата, свързани с коронавируса. Еврокомисарят благодари на фондацията за инициативите за координация в глобален план, които включват и подкрепа за разработването на ваксини.

“С Фондация “Гейтс“ споделяме виждането, че борбата с разпространението на коронавируса изисква да засилим още повече сътрудничеството на международно ниво, както и инвестициите в областта на научните изследвания. Всички разчитаме именно на науката, обмена на данни и иновациите в глобален план, за да намерим ефективни средства срещу COVID-19“, коментира Мария Габриел.

Обсъдено беше сътрудничеството в три основни посоки за действие: развитие на ефективна диагностика, на лечения, както и необходимите стъпки да се съкрати максимално времето за успешно разработване на ваксина против коронавируса.

Българският еврокомисар обърна внимание на значителните ресурси, които Европейският съюз мобилизира, за да се постигне напредък в тези области, както и на важността да се осигури равен достъп до всички видове терапии, лечения и ваксини. Тя отбеляза, че е много важно да се осигури в глобален план отворен достъп до всички видове  научни изследвания.

Ключови са също общият координиран подход и обменът на данни в рамките на апликации, както и методите за проследяване на заразата. Според Мария Габриел, споделянето на информация за разпространението на вируса ще позволи да бъдат предприети по-фокусирани и ефикасни мерки, като важна част за успешното постепенно намаляване на ограничителните мерки. Съвместният изследователски център на Европейската комисия, който е под ръководството на българския еврокомисар, играе водеща роля в световен мащаб за анализ и моделиране на риска в разпространението на коронавируса.

“С фондацията на Бил и Мелинда Гейтс споделяме необходимостта от тясно международно сътрудничество, добра координация и взаимодействие за вземане на съгласувани решения, когато говорим за отговор на кризата с COVID-19 и възстановяването от нея. Само чрез международно координирани действия ще успеем да развием и приложим максимално бързо ефективни диагностика, лечение и ваксина. Това ще доведе до съществени ползи за здравеопазването, икономиката и обществото в световен мащаб“, коментира още Мария Габриел.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега