Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европейската комисия няма да поднови договорите с Johnson & Johnson и AstraZeneca

Европейската комисия няма да поднови договорите с Johnson & Johnson и AstraZeneca

Брюксел ще се съсредоточи върху ваксините срещу Covid-19, използващи РНК технология, като тези на компаниите Pfizer/BioNTech и Moderna

Европейската комисия е взела решение да не подновява договорите за доставка на ваксините срещу Covid-19 на компаниите Johnson & Johnson и AstraZeneca, съобщи в сряда италианският ежедневник La Stampa, цитиран от БНР, позовавайки се на източник от италианското здравно министерство.

"Европейската комисия, в съгласие с лидерите на много от страните от ЕС, реши, че договорите с компаниите, произвеждащи векторни ваксини срещу коронавирус, които са валидни за текущата година, няма да бъдат подновени след тяхното изтичане", написа италианското издание. Изданието добави, че Брюксел по-скоро ще се съсредоточи върху ваксините срещу Covid-19, използващи РНК технология, като тези на компаниите Pfizer/BioNTech и Moderna.

Подобна беше и информацията на Die Welt от предходната седмица. Междувременно ЕК търси разяснения от компанията J&J относно "напълно неочакваното" съобщение на компанията от вторник за забавяне на доставките на нейните ваксини за ЕС, заяви представител на ЕС пред Ройтерс. Новината идва след вчерашното съобщение на J&J, че ще забави пускането на своята коронавирусна ваксина в Европа поради опасения, че в редки случаи реципиенти на ваксината могат да развият кръвни съсиреци.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега