Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европейският домейн ".ею" стартира на кирилица от 1 юни тази година

Европейският домейн ".ею" стартира на кирилица от 1 юни тази година

Дългоочакваният европейски домейн от най-високо ниво ".еu" на кирилица ще бъде пуснат на 1 юни 2016 година. След като през февруари Експертна комисия към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията одобри изпълнител за регистъра на домейн от високо ниво на кирилица ".бг", в средата на тази година у нас ще можем да регистрираме и адреси с окончание ".ею".

Дългоочакваният европейскидомейн от най-високо ниво ".еu" на кирилица ще бъде пуснат на 1 юни 2016 година. След като през февруари Експертна комисия към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията одобри изпълнител за регистъра на домейн от високо ниво на кирилица ".бг", в средата на тази година у нас ще можем да регистрираме и адреси с окончание ".ею".

"Развълнувани сме даприбавим ".ею" към постоянно разрастващия се списък от услуги, които предлагамена притежателите на ".eu". Внедряването му е огромна стъпка за нас, особено по отношение на нашата визия да предоставим на потребителите, които живеят или работят в Европейския Съюз и/или Европейската Икономическа зона, една платформа, върху която да могат да изградят своята уникална онлайн самоличност", коментира Марк Ван Весемел, Генерален мениджър на EURid.

"Попълнението на ".ею" е в синхрон с нашата визия и значителноразширява възможността на нашите потребители да се възползват от цялостнимногоезични имена на домейни (IDNs), тъй като потребителите щемогат да регистрират име на домейн на кирилица под разширение на кирилица“,коментира мениджърът на Външните връзки в EURid, Джовани Сепия.

Домейнът ".eu" е сред най-популярните домейни от най-високо ниво всвета, свързвайки повече от 500 милиона човека от 31 държави в една Интернетсамоличност. Повече от 3.9 млн. имена са регистрираните адреси, откакто домейнътзапочна регистрация през 2006 г. Редица световни компании използват това окончание, като "Toyota", "Louis Vuitton", "Microsoft Corporation" и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега