Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фейсбук вирусите стават все по-агресивни! Внимавайте!

Фейсбук вирусите стават все по-агресивни! Внимавайте!

Фейсбук вирусите станаха още по-агресивни през последните дни. Вредителите в социалната прежа представляват страници и приложения, които сами се прикачват към профилите и споделят публикации и видео с порнографско или друго съдържание.

Фейсбук вирусите стават все по-агресивни. Вредителите в социалната прежа представляват страници и приложения, които сами се прикачват към профилите и споделят публикации и видео с порнографско или друго съдържание. Потребители сигнализират, че през последните няколко дни в нюзфийда на социалната мрежа преобладават подобни публикации.

Начините за заразяване са няколко - отваряне на "зловредни" страници и приложения, кликане върху заразено съдържание, дори "лайкването" на подобни публикации ви застрашава от заразяване. Понякога пренасочването към тях става автоматично и потребителят е заразен без дори да усети и без на пръв поглед да е отварял заразени публикации.

Повечето от вирусите са безвредни за компютъра ви - ограничават се само с разпространението на съдържание чрез профила ви. Има и такива, обаче, които се прехвърлят върху компютъра ви, или пък намират път към акаунтите ви за интернет банкиране, онлайн разплащане и др.

За да се защитите от вирусите трябва да спазвате някои основни правила:

1. Не отваряйте подозрителни публикации, споделени от ваши приятели. Подозрителни са тези с "типизиран статус" - т.е. поредица абонати са споделили една и съща статия с един и същи статус, който обикновено е нетипичен за потребителя: "WOW", "That's AMAZING", "Have to see that!" и други подобни.

2. Не харесвайте подозрителни страници и публикации на приятели с подобно съдържание.

3. Не инсталирайте към профила си излишни приложения и не приемайте случайни покани за такива. Фейсбук игрите/приложенията обикновено вървят със страници, където можете да се уверите, че става дума за реална игра/приложение.

4. Не приемайте предложения за оторизация на приложения, които сами са ви се "предложили".

5. Ако ваш приятел е заразен с вирус - съобщете му, за да може да вземе мерки. След това натиснете "Report/Докладвай", за да известите фейсбук, че става дума за спам/вирус.

6. Сменяйте редовно паролите си за достъп.

7. Избягвайте да добавяте в листата си с приятели непознати/подозрителни хора. Предварително разгледайте профила, когато някой ви иска приятелство. Добронамереността към непознати не е нещо лошо, но безрасъдността в мрежата може да доведе до последици.

Ако все пак сте се заразили, можете да се отървете от зловредния вирус с няколко стъпки:

1. Проверете дали профилът ви не е "харесал" страница против волята ви. Ако откриете такава в списъка с "Like"-ове, я премахнете и блокирайте, така че да не може да ви се натрапи отново.

2. Същото важи и за приложенията - проверете списъка с инсталирани приложения и премахнете тези, които не използвате или са инсталирани против волята ви.

3. Предупредете познатите си за вируса. В много от случаите публикациите "таг"-ват ваши приятели на случаен принцип. Известете ги, че става дума за вирус.

4. Не забравяйте да изтриете публикацията, ако това не стане автоматично.

5. Сменете паролата си за достъп.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега