Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фирмите за касови апарати очакват струпване на заявки през септември

НАП към фирмите по ДДС: Не чакайте до последно
Фирмите за касови апарати очакват струпване на заявки през септември

До края на месец септември тази година фискалните устройства на регистрираните по ДДС 19 348 фирми от Бургаска, Сливенска и Ямболска област трябва да имат изградена електронна връзка със сървърите на НАП.

До края на месец септември тази година фискалните устройства на регистрираните по ДДС 19 348 фирми от Бургаска, Сливенска и Ямболска област   трябва да имат изградена електронна връзка със сървърите на НАП. От териториалната дирекция на приходното ведомство в Бургас апелират  регистрираните по ДДС дружества да не изчакват крайния срок 30 септември и да побързат с изграждането на връзката с информационната система на НАП.

Всеки ДДС търговец, който извършва продажби след края на септември и фискалното му устройство няма дистанционна връзка със сървърите на НАП може да бъде глобен с до 10 000 лева и едновременно с това обектът да бъде запечатан. Последните промени в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства въведоха изискване всички касови апарати да бъдат свързани дистанционно с НАП на три етапа. 

Срокът на първия – за търговците с течни горива, вече изтече на 1 януари 2011 г. До 30 септември 2011 г. такава връзка с приходната агенция са длъжни да осигурят  всички регистрирани по ЗДДС дружества За всички останали търговци крайната дата е 31 март 2012 г. Всички разходи по закупуване на нови касови апарати или модифициране на вече съществуващи се зачитат за разход за данъчни цели на търговците, напомнят от НАП.

11 318 касови апарата вече са свързани с информационната система на НАП,  преди да е изтекъл крайният срок.  Очаква се до края на август 2011 г. дистанционна връзка да имат още 10 000 апарата на вносители, производители и търговци с лекарства.

В цялата страна компаниите, регистрирани по ДДС са 185 000. От сервизните фирми, които модифицират касовите апарати или заменят старите модели с нови предупреждават, че с наближаване на крайния срок  времето за регистриране на устройствата все повече ще се увеличава поради   струпване на заявките. Сега средното време за инсталиране на едно устройство е само час и половина.

Ако всички търговци изчакат крайния срок през септември, заявките им няма да могат да бъдат обработени. По данни на НАП 231 големи корпорации имат общо 49 000 касови апарата.  Останалите около 150 000 фискални устройства, на които предстои свързване принадлежат на близо 185 000 регистрирани по ДДС фирми и еднолични търговци.          

„Не искам да плаша никого, но ако един търговец реши да направи дистанционната връзка с НАП в края на септември, почти сигурно сервизните фирми няма да могат да се справят навреме и ще се стигне до запечатване на обекти. Това стана с около 400 бензиностанции в началото на годината ”, каза по повод свързването на касовите апарати с НАП изпълнителният директор на агенцията Красимир Стефанов.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега