Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фотографи, Атанасовското езеро ви очаква още броени дни

Фотографи, Атанасовското езеро ви очаква още броени дни

През октомври в Бургас ще отвори врати фотоизложба посветена на 30 години от обявяването на резерват „Атанасовско езеро”.

През октомври в Бургас ще отвори врати фотоизложба посветена на 30 години от обявяването на резерват „Атанасовско езеро”. Организаторите на проявата в лицето на Българско дружество за защита на птиците Българска Фондация Биоразнообразие и Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас апелираха с помощта на фотоапарата природолюбителите сами да открият красотата на Атанасовско езеро и да запечатат на снимка неговата неповторимост. Обект на снимките могат да бъдат езерото, неговите живи обитатели, солта, лечебната кал и лугата, както и хората. Право на участие имат всички фотографи, професионалисти и любители, без ограничение на възрастта, а лицата под 18 години могат да вземат участие единствено при съгласието на техните родители или настойници.

Техническите изисквания към снимките е да са в електронен формат – тип на файла tif или jpg. Да имат минимален размер на дългата страна на кадъра 1600 мегапиксела; да не бъдат подлагани на груби манипулации със софтуер за обработка на изображения, като допустимите корекции са crop, levels, color balance, sharpen и unsharp mask. Всеки автор може да участва с до 5 снимки, да не са изпращани за участие в други конкурси и да отговарят на зададената тема на фотоконкурса. Всяка снимка трябва да е придружена с трите имена на автора, заглавие на снимката, кратък текст/описание, както и координати за връзка с автора на снимките: електронна поща и телефон.Селекционираните за участие в изложбата снимки ще бъдат отпечатани в размер 49х33 см и подходящо рамкирани от организаторите.

Крайният срок за получаване на снимките е 30 септември 2010 г. От РИОСВ-Бургас поясняват снимките да се изпращат на електронен адрес mariana.valcheva@bspb.org; Спечелилите конкурса ще получат участие в специален фототур из Бургаските езера с експерт – орнитолог. Наградата на публиката е фотографска чанта - победителят ще бъде определен по време на изложбата чрез своеобразно журиране. Отличените снимки от конкурса ще бъдат включени в специален календар на БДЗП за 2011 година по проект „Живот за Бургаските езера”.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега