Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Френски фермери блокираха Париж с над 1 000 трактора

Френски фермери блокираха Париж с над 1 000 трактора

Повече от 1 000 трактора блокираха трафика в Париж, съобщават световните агенции. Тежките машини пристигнаха във френската столица, за да станат част от мащабен протест на фермерите в страната. Очаква се до края на деня броят им да достигне 1 700, а протестиращите производители да достигнат 4 000 до 5 000 души.

Повече от 1 000 трактора блокираха трафика в Париж, съобщават световните агенции. Тежките машини пристигнаха във френската столица, за да станат част от мащабен протест на фермерите в страната. Очаква се до края на деня броят им да достигне 1 700, а протестиращите производители да достигнат 4 000 до 5 000 души.

Причината за демонстрацията са ниските изкупни цени, от които страдат най-вече млекопроизводителите и животновъдите. Според тях, виновни за кризата, в която се намират, са вноса, дистрибуторите и големите вериги супермаркети. По данни на стопанското министерство, около 10% от фермите във Франция са на ръба на фалита, именно заради ниски приходи и големи разходи, съобщават световните агенции.

Мащабният протест създава сериозни затруднения за движението по улиците на френската столица. Властите в града апелираха парижани да оставят личния си автомобил у дома и да се възползват от градския транспорт. Фермерите, от своя страна, се извиниха на гражданите за затрудненията и помолиха за търпение и подкрепа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега