Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ-Бургас: Край на развитието на Бургаска област

ГЕРБ-Бургас: Край на развитието на Бургаска област

“Съществува реалната опасност Бургас да загуби средства от ЕС за изграждането на велоалея, която да свързва града с кв. Сарафово. Присъствах на среща по темата в Министерството на инвестиционното проектиране и се оказва, че има минимален шанс проектът, който е част от този за Интегриран градски транспорт, да бъде спасен. Това ще е първата загуба за Бургас на средства по оперативните програми. Оказва се, че МРРБ и новоучреденото министерство просто си прехвърлят топката, а е нужен само подписът на един министър”.

“Съществувареалната опасност Бургас да загуби средства от ЕС за изграждането на велоалея,която да свързва града с кв. Сарафово. Присъствах на среща по темата вМинистерството на инвестиционното проектиране и се оказва, че има минималеншанс проектът, който е част от този за Интегриран градски транспорт, да бъдеспасен. Това ще е първата загуба за Бургас на средства по оперативнитепрограми. Оказва се, че МРРБ и новоучреденото министерство просто си прехвърляттопката, а е нужен само подписът на един министър”.

Това обяви днес областниятлидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев по време напресконференция в морския град. В нея взеха участие още депутатите СнежинаМаджарова и Семир Абумелих.           

Димитър Бойчев предупреди и за редица инфраструктурнипроекти в областта, които са били част от предизборната кампания на „Коалицияза България”, но на практика няма да бъдат осъществени. „БСП поеха многоангажименти, сред които нови пътни възли за  гр.Българово и гр.Камено,както и гр.Айтос, завършване на четирилентовия път с обход  – Поморие –кв. Сарафово – Несебър. Истината обаче е друга – във вече публикуванияпроектобюджет за 2014 г. нито един от многобройните проекти, които засягатразвитието на Бургаски регион, не е залегнал. Тези обещания се превръщат впразни приказки. Ако не се предвиди отсега финансов ангажимент към започванетона проектите, до тук с развитието на област Бургас. А за нас това е най-важно”.

Димитър Бойчев сподели още, че проблем има и с четирилентовия пътБургас-Слънчев бряг. Въпреки че са били оставени средства от правителството наГЕРБ за отчуждителни процедури за изграждане на обходите на Поморие и Ахелой,се оказва, че парите са били пренасочени някъде.            

Снежина Маджарова представи акценти от законопроекта заизменение и допълнение на ЗУЧК, който е изготвила и предстои да бъде внесенследващата седмица в НС. „Забраната за строителство, която не позволявадейности в периода от 15 май-1 октомври, в сега действащия си вариант еабсолютна и категорична. С тази забрана в момента черноморските кметове виждатмного сериозни проблеми, общините могат само няколко месеца в годината даизпълняват дейностите по проектите по ОП за околната среда, социалната,образователната и културната инфраструктура. Предлагаме да се даде възможностна общините и общинските съвети сами да преценяват в кои период и на коитеритории от населеното място трябва да съществува строителната забрана. Потози начин ще централната власт ще покаже доверие към местните власти, ще севърви в посока на реална децентрализация”, заяви Маджарова.

Тя коментира иизготвени промени по поставянето на преместваемите обекти и съоръжения в зони„А” на Черноморското крайбрежие. „От март 2014 г. влизат в сила промени, коитоще се отразят неблагоприятно на черноморските общини и на техните приходи.Предвижда се  да се забрани поставянетона обекти за продажба на сладолед , ядки, вестници. Ще бъде забраненопоставянето на кратковременни преместваеми обекти във връзка с провеждането напразници и културни събития. Това ще е сериозен проблем за общините, ще доведеи до загуби за малкия и среден бизнес. Ето защо предлагаме поставянето напреместваеми обекти да бъде разрешавано въз основа на наредба на общинскиясъвет на съответната черноморска община.           

Семир Абумелих сподели за скандални промени от страна науправляващите, свързани със здравеопазването и по-специално с аптеките. „БСПбяха добри само на обещания и приказки за Здравната каса и здравната система,но се разкри истината за работата на това правителство. Те обещаваха борбасрещу монополите. Но миналата седмица приеха закон, с който слагат ръка нааптеките. Всички те влизат в параграф 22 и вече никой няма да може да откривааптека без разрешението на специален новосъздаден орган – експертен съвет от 11човека по търговия на дребно с лекарствени продукти. Те ще решават далигражданите да имат апетка в своя квартал или не. Това е схема за корупция инищо друго, няма общо с прокламирания от тях Закон за защита на потребителя.Предложението за аптеките влезе на второ четене, въпреки че от ГЕРБ внесохмепредложение да отпадне”.

Бургаският депутат, който е член на парламентарнатаКомисия по здравеопазване, коментира още и въпроса със забраната затютюнопушене на закрити места. „Тезата на управляващите защо връщат пушенето еабсурдна. Вместо да кажат, че това бе предизборното им обещание, те твърдят, чеще върнат пушенето, за да осигурят 20 хил. работни места. На какво основаниеобаче ще става това, кой ще ги брой? На приказки много ги бива, истината едруга, всичко е една илюзия”.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега