Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ събраха 120 подписа и внасят проекта за нова Конституция

ГЕРБ събраха 120 подписа и внасят проекта за нова Конституция

"След дълъг дебат, динамичен диалог и постигане на съгласие имаме необходимите гласове", коментира Дариткова и благодари на всички, които са подкрепили идеята на ГЕРБ.

Управляващите събраха необходимите минимум 120 подписа за свикване на Велико народно събрание и впоследствие за приемане на нова Конституция, за която ще са необходими обаче поне 160 депутати. Това обяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова на брифинг в Партийния дом.

"След дълъг дебат, динамичен диалог и постигане на съгласие имаме необходимите гласове", коментира Дариткова и благодари на всички, които са подкрепили идеята на ГЕРБ. „Благодарна съм на колегите, които подкрепиха нашият проект – партньорите от ВМРО, НФСБ, както и част от ПГ на ВОЛЯ и независими народни представители. Предстои интересен и ползотворен дебат, в интерес на българските граждани”, каза Дариткова.

„Преговорите продължиха 2 дни. Проектът имаше много несъвършенства, но този, който внасяме в момента, е общ и отговаря на основните критики към първоначалния проект. На практика няма почти нищо общо с първоначалния проект”, заяви Искрен Веселинов. „Най-важното за нас е оставането на преамбюла, еднонационалната държава. Добавяме ангажимента на държавата да брани националните ценности и традиции”. 

Ние заложихме за първи път поощряването на раждаемостта, връщането на хората с български произход от чужбина, за първи път се записва и че гласуването е граждански дълг.„Остава текстът, че бракът се сключва само между мъж и жена, което за нас е важно”, каза Веселинов. По думите му не са се договорили за три пункта -  искахме въвеждане на образователен ценз за гласуване, за разширяването на президентските правомощия, както и имахме предложение на държавния глава да се даде законодателна инициатива. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега