Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ-СДС замразяват преговорите с ПП-ДБ /Видео/

ГЕРБ-СДС замразяват преговорите с ПП-ДБ /Видео/

"Виждам, че на този етап експертно правителство продължава да има подкрепа, но на мен ми е нужна яснота по отношение на неполитизирането на службите, ясни гаранции за спазване правомощията на институциите и принципите на българската държава, докато няма отговори и гаранции за спазване на тези принципи, повтарям замразяваме преговорите", каза още тя.

ГЕРБ-СДС замразяват преговорите с ПП-ДБ. "Всичко си има граници. Не мога да приема, демокрацията да се гради на лъжа. Оставям на страна лъжите по отношение на моята личност, това не е проблемът. Проблемът е, че тук може да става дума за визия за управление, за начин на управление, който е в разрез с всички европейски практики.

"Това каза Мария Габриел на извънреден брифинг на ГЕРБ във връзка със записа на ПП-ДБ. „Неприемливо е едно да се говори на преговори, друго навън - лъжи. Изводът е, че и вътре не могат да бъдат приети за истина. Неприемливо е и да има съмнение, че България е параван. Тя е суверенна държава. Имаме европейски и атлантически партньори, аз ги ценя. Когато отстояваш позицията си с аргументи, с прозрачност, те уважават. Решенията обаче се вземат от България. Страната не може да бъде фасада за нечисти помисли, жажда за власт и система, подменяща устоите на държавността.”, каза още Габриел.По думите ѝ е неприемливо и да се говори за политизация на цялата администрация. "Само до преди три седмици съм била на начело на три генерални дирекции на ЕК с хиляди хора в тях и наум не са ми идвали подобен тип действия. Има не само неприемливи неща. Задавам си и въпроси Задавам си въпроси като: това ли е виждането как се правят избори, ако е така, смятам, че българските граждани не заслужават такова виждане. Въпроси е и какво означава "ала-бала с президента" без ясни отговори и гаранции за спазване на принципите, аз не мога да участвам под каквато и да е форма", допълни Габриел. 

"Виждам, че на този етап експертно правителство продължава да има подкрепа, но на мен ми е нужна яснота по отношение на неполитизирането на службите, ясни гаранции за спазване правомощията на институциите и принципите на българската държава, докато няма отговори и гаранции за спазване на тези принципи, повтарям замразяваме преговорите", каза още тя. 

"Тръгнахме от това да направим няколко важни неща в рамките на парламента. През цялото време така сме водили разговори и нито веднъж не е бил поставян въпросът, за който и да било имунитет, нито някой да пази когото и да било. Това е абсолютна лъжа! Две години съм бил без имунитет, последните дни се сетиха нещо да правят. Приехме Закона за домашното насилие, всичките предложения на пострадалите от катастрофи са на второ четене. За седмица-две свършихме много работа. Очаква ни темата с бюджета. Така или иначе няма мнозинство, трябва да решим ще има ли бюджет, да оставим държавата в това състояние е безотговорно”, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вчера казах, че записите не могат да ми повлияят на преговорите. Това беше преди да ги чуя. Да записваш централата на политическа партия е "Уотъргейт" - най-тежко нарушение в една демонстрация. Само че се оказа, че не е така, това е подтекст, за да се разрушат службите, стотици офицери да бъдат махнати. Във всяко стадо има черни овци, намират се виновните”, каза Борисов. „ПП казаха, че не могат с нашия мандат. Тръгнахме от премиер за 3 месеца. От ДБ повтарят, че трябва експертно правителство, ние също. Съгласихме се да върнем нашия мандат. Вече веднъж замразихме преговорите - с нашия мандат. Нашите хора се почувстваха обидени - убедих ги, че това е добро за държавата. За две години „изчегъртахте” всичко, резултатът е хаос. Хубава, лоша, държавната администрация е такава. Колко хора в момента са в стрес? Откъде ще намерим нови? Всяка партия може да има амбиции, но ние на срещите не сме говорили за това, говорихме за петте приоритета. Предлагах Асен Василев, защото щеше да казва, че ако е бил той, дефицитът е щял да бъде 3%. Помислите ни са чисти в името на държавата. Имам тежък проблем с колегите, които не са били на преговорите. Мислех, че някакви мерзавци са ги подслушвали. Оказа се друго и то надали е краят. Не става въпрос да се извинят на Мария, тя има непоклатима репутация”, продължи Борисов.

"Отиваме искрено, честно в приоритети, отстъпваме... Как може, такъв език, такова поведение? Не го заслужаваме! Няма да допуснем политическо преследване, незаконни арести и омаскаряване. България ни е мила, но както каза Вежди Рашидов - ей, по корем легна, и те отгоре! Ако не се вразумят, тяхна работа, не им се меся. Но след дискредитирането пред евроатлантическите партньори, няма случай американец, англичанин и французин, да каже за някоя служба, че иска конкретен човек. Това дискредитиране е в полза на "Възраждане"”, коментира Борисов.„Бихме могли с контактите и връзките на Габриел и Кючюк да съберем мнозинство в ЕП и да изпълним критериите за влизане на еврозоната и Шенген. Лошо дипломатическо възпитание е да обявяваш с кого и какво говориш. Да няма кой да ти вдигне телефона повече, да не смеят да ни напишат мейл, това постигнаха ПП с начина си на изразяване. Жалко е, защото и те имат своя потенциал. Вместо да обединим усилията си - или нашето, или държавата да заминава по дяволите. Това ни казват те. Това се казва извиване на ръцете на цяла държава”, продължи Борисов.

Публикувахте от Boyko Borissov в Събота, 27 май 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега