Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ ще подкрепи даването на „зелена светлина” на Северна Македония и Албания

ГЕРБ ще подкрепи даването на „зелена светлина” на Северна Македония и Албания

"Френското предложение за Северна Македония е много добро. Вярвам на президента Макрон и на ЕС. До този момент всичко добро в България се е случило благодарение на ЕК", каза Борисов.

ГЕРБ ще подкрепи даването на „зелена светлина” за започване на преговори със Северна Македония и Албания, ако бъде внесено предложение от МС в парламента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов, съобщава Nova

"Френското предложение за Северна Македония е много добро. Вярвам на президента Макрон и на ЕС. До този момент всичко добро в България се е случило благодарение на ЕК", каза Борисов.

„Водих разговори с депутатите от ГЕРБ, помолил съм ги, ако ми вярват, да подкрепят предложение, ако се осмели този страхливец и лъжец. Ако се престраши, ще има 59 депутата в подкрепа на даване на „зелена светлина” за Северна Македония и Албания”, каза Борисов.

„Да свика МС, да даде предложение, да дойде в парламента”, каза Борисов.

И припомни, че евродепутатът Илхан Кючюк от ДПС е докладчик за Република Северна Македония в Европейския парламент. „Няма мърдане при тях по отношение на евроатлантизма. Ще имаме огромно мнозинство с "Да България", каза Борисов. 

„Премиерът и управляващото мнозинство взимат и тежки и непопулярни решения, когато се отстоява принципът. В момента Западът, НАТО, Европа, евроатлантическите партньори искат разширяване към Балканите. Кой направи договорът за добросъседство, който беше приветстван и от президента Радев на КСНС? Ние заедно с колегите от СДС. Не мога да си представя как най-важната тема за Европа, за Америка, той не я бил чел. Ами да му я предоставим, да я прочете”, каза Борисов.  

„Вчера отново излъга, че ще отиде на съвет и ще обвини ГЕРБ и опозицията, че някой му пречи да внесе предложение от МС в парламента. Кой е този някой? Кой му пречи? От кого се страхува? На Запад имаме много приятели и те ни казват, че той ще се крие и страхува, докато ние не свършим тази работа”, продължи Борисов.

Борисов каза още, че сегашното правителство не е направило нищо по отношение на Протокола, който е неразделна част от френското предложение. Той не е и подписан. 

„Не се страхувай, ела в парламента, обърна се Борисов към Петков. Това е най-доброто решение за България, Балканите и ЕС", каза още лидерът на ГЕРБ.

„Всеки може да си свика 2000-3000 души агитка. Стига се страхува! Ела в парламента, ела в комисия, кажете какво ще направите по Протокола, защо не сте го направили, защо лъжете, че друг ви е виновен?”, заяви Борисов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега