Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ ще прави кабинет на малцинството

ГЕРБ ще прави кабинет на малцинството

"Готови сме да съставим кабинет на малцинството и очакваме политическа подкрепа. Ще се опитаме да постигнем максимална подкрепа до 120 депутати за правителство на малцинството. Всичко под 110 депутати ще е рисковано”, заяви Румяна Бъчварова на пресконференция на ГЕРБ, предава Нова телевизия.

"Готови сме да съставим кабинет на малцинството и очакваме политическа подкрепа. Ще се опитаме да постигнем максимална подкрепа до 120 депутати за правителство на малцинството. Всичко под 110 депутати ще е рисковано”, заяви Румяна Бъчварова на пресконференция на ГЕРБ, предава Нова телевизия. 

"Ще направим всички възможни усилия да се разберем по политическите въпроси с всички политически сили. Няма да отстъпим от своите основни политически позиции за управление на страната”, заяви тя.  "Нашето виждане беше да започнем преговори с Реформаторския блок, но тяхното поведение по време на кампанията и техните условия кой да бъде следващия министър-председател са неприемливи за нас”, посочи Бъчварова.  

"Категорично не се обмисля правителство без премиер Бойко Борисов. След като нямаме възможност да преговаряме с РБ като най-близка политическа формация, решихме да следваме друга логика, която е по големината на парламентарно представените партии”, отговори Бъчварова на въпрос за логиката ГЕРБ да преговарят с БСП. Пресконференцията е поверена на Цветан Цветанов, който поясни, че това е само първа медийна изява на партията по повод резултатите, но наистина официалната пресконференция ще бъде дадена едва, след като ЦИК обяви официалните резултати. 

"Можем да поучим парламентарна подкрепа по някои секторни политики. Ние ще бъдем ясни и няма да правим компромис на всяка цена да участваме в управлението”, заяви от своя страна Цветан Цветанов. Той увери, че партията на Борисов ще се стреми да няма задкулисие.  

"Всеки един политик, всяка една национално отговорна парламентарно представена партия трябва да разговаря с другите партии за общите приоритети. Ние сме принципни, искрени и казваме с кого не бихме направили коалиция, но ще водим разговори, защото има някои национални приоритети през следващия програмен период. Ако получим политически консенсус, ще можем да създадем правителство”, заяви Цветанов. 

„Ако на ГЕРБ й извиват ръцете, обмисляме вариант нови избори до Коледа. Не искаме да правим компромиси, за които не сме овластени от избирателите ни”. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов по време на пресконференцията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега