Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Германия готви закон, който да задължи жените да доказват "кой е бащата"

Германия готви закон, който да задължи жените да доказват "кой е бащата"

В тази връзка Германия готви законопроект, който ще задължава жените да доказват "кой е биологичният баща на бебето".

Десетки вицове са създадени за изневери и деца, които се оказват от съседа, вместо от законния партньор на неверните съпруги. Редица изследвания обаче показват, че има случаи, в които това далеч не е шега, а реалност. Между 4 и 10% от немските деца живеят с баща, с когото нямат биологична връзка. А тези мъже отглеждат чужди бебета без дори да подозират.

В тази връзка Германия готви законопроект, който ще задължава жените да доказват "кой е биологичният баща на бебето", предава "Дойче веле". Новият текст ще изисква от майките да разкриват информация за сексуалните си партньори по време на зачеването, като по този начин ще може да се изисква финансова издръжка от страна на биологичния баща, ако той не е законният партньор на жената. След като бащинството бъде доказано окончателно, съпругът, в качеството си на законен настойник, ще може да поиска издръжка от биологичния баща в рамките на две години.

Майките обаче запазват правото си да не издават самоличността на биологичния баща, обяснява германският министър на правосъдието Хайко Маас. По думите му, жените ще могат да упражнят това си право при извънредни ситуации, в които майката не може да го назове поради основателни причини. Новият закон ще позволява на детето да вземе фамилията на биологичния си баща, ако майката и "доведеният баща" разтрогнат брака си.

Очаква се законопроектът да бъде представен в парламента тази сряда. Предстои допълнителна работа по текстовете, така че да се избегнат евентуалните "вратички", които да го направят неприложим.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега