Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гешев в Бургас: Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти, Василев трябва да се нареди на опашка

Гешев в Бургас: Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти, Василев трябва да се нареди на опашка

През последните 3 години кой не е казал остри думи по мой адрес? Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти. Г-н Василев трябва да се нареди на опашка. Това коментира в Бургас главният прокурор Иван Гешев по повод искането имунитетът на депутата от ПП-ДБ Радостин Василев да бъде свален.

През последните 3 години кой не е казал остри думи по мой адрес? Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти. Г-н Василев трябва да се нареди на опашка. Това коментира в Бургас главният прокурор Иван Гешев по повод искането имунитетът на депутата от ПП-ДБ Радостин Василев да бъде свален.

"Вчера към края на деня е постъпило искане в СГП, аз съм го разпределил в съответния отдел на ВКП. Днес и утре съм в командировка, така че в понеделник колегите от ВКП ще изготвят становище за предложението на СГП и в случай, че преценят, и аз преценя, че е основателно, ще изготвя съответното искане до Народното събрание за наказателно преследване по отношение на лицата, за които според колегите има доказателства за извършени престъпления. Както знаете, според българската конституция, всеки е невинен до доказване на противното“. Относно отсрите думи на Василев към Гешев, обвинител №1 коментира така: „През последните 3 години кой не е казал остри думи по мой адрес? Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти, г-н Василев трябва да се нареди на опашка. Много е дълга опашката от фенклуба ми".


Гешев отговори и на обвиненията на Василев, според когото атаката срещу него е заради механизма за разследването на главния прокурор: "Да не профанизираме разговора. Моля ви! Извинявайте, но това е доста тъжно, защото показва липса на усещане на държавност – да решаваш личните си проблеми с атака срещу институциите. Това показва  какво е нивото на тези хора, които би трябвало да водят държавата". 

По повод идеята, зад която се обединиха ГЕРБ и ПП-ДБ за т.нар. "съдебна реформа", с която главният прокурор да може да бъде разследван при евентуални престъпления, Гешев коментира, че това няма да стане.

"Искат да създадат процедура, касаеща 4 човека, която е различна от процедурата за всички останали граждани – това няма да стане. Тези хора нямат елементарна юридическа компетенция. Все едно аграр да говори за право или правист за агрокултура. Някои наричат тази идея като "отчетност", други "контрол" – това са хибридки, които не отговарят на истината. А тя е проста – че това е противоконституционен текст, с който се опитват да овладеят прокуратурата", каза още Гешев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега