Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов при президента: Народът каза, че без ГЕРБ не може, но не може и само с ГЕРБ

Борисов при президента: Народът каза, че без ГЕРБ не може, но не може и само с ГЕРБ

Президентът започна разговорите за съставяне на кабинет с парламентарно представените партии.

В 15:00 часа днес се проведоха конкултациите на представителите на ГЕРБ-СДС с президента в рамките на процедурата по връчване на мандат за съставяне на правителство.

Във встъпителните си думи държавният глава наблегна на неотложните въпроси, които 49-ото народно събрание трябва да реши - за приемането на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, Шенген и Еврозоната, както и приемането на държавния бюджет.

"Вчера чух амбициозната заявка, заедно с ПП-ДБ, за закон за държавния бюджет, в който няма да се пипат разходите, няма да се вдигат данъците и ще има 3% дефицит. Пожелавам ви въображения и успех. Всичко това е изключително важно, но тези многопластови задачи стават още по-сложни поради фактора време. Ако не се състави правителство, големият въпрос е какво правим с бюджета и законите, а тогава водещ става факторът време.", допълни Радев.

"Явно много български граждани заложиха на вашия опит и е добре да знаем какви са вашите виждания за решаването на тези задачи. Колко време е необходимо за воденето на преговори с вашите доскоро най-отявлени опоненти, колко време според вас е необходимо за приемането на държавен бюджет? И ако това не стане, имате ли резервен план?", попита още Радев.

На срещата присъстваха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Томислав Дончев и председателката на парламентарната група Десислава Атанасова.

„Българският народ каза така, че нито една партия не може сама да се справя. Всеки лидер, който не отчита този факт, не може да отговори на нито един от вашите въпроси", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Абсолютно сте прав, народът каза, че нито една партия не може да се справи сама. И това го казва вече няколко пъти подред. Хората казаха: "Без ГЕРБ не може", но не казаха ГЕРБ да управляват сами. Затова прилагаме много търпение. За мен най-силното и стабилното правителство е това с колегите. Въпросът е дали те ще преодолеят това, само чуваме в момента какво щели да кажат на една партия избирателите. Вие сте по-млад, но Илияна Йотова помни когато най-голямата добродетел беше да се постави държавата пред партийното и избирателите", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Винаги може да се намери друг план, но "той нито ще бъде стабилен, нито дългосрочен, нито ще даде перспективи на страната. Ние сме отговорни, за бюджета ще търсим начин да се приеме, няма да оставим юни месец държавата пред финансов колапс", допълни още той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега