Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гл. комисар Иванов: 614 лица са декларирали, че отиват на работа, без да имат трудов договор

Гл. комисар Иванов: 614 лица са декларирали, че отиват на работа, без да имат трудов договор

"Моят призив е не се опитвайте да заблудите някого. Заблуждавате само себе си, близките си", допълни гл. комисар Иванов.

"Няма нова заповед. Единственото различно е, че предстоят четири почивни дни, в които много предприятия и учреждения няма да работят. Това означава, че отпада основанието "отиване на работа" за влизане и излизане от областните градове". Това коментира главният секретар на МВР - главен комисар Ивайло Иванов на извънреден брифинг.

Той изтъкна, че проверките на оставяните в КПП-тата на входовете и изходите на областните градове декларации са показали стотици нарушения. От общо 9 312 проверени документа са установени 614 лица, посочили, че "отиват на работа", които нямат сключен трудов договор за такъв вид дейност. 80 от тях дори са регистрирани в Бюрото по труда.

"Вчера хората се юрнаха. На изхода на София беше страшно. Не разбират ли каква е опасността тези хора. Но насила можеш да вземеш, а не да дадеш. Моят призив е не се опитвайте да заблудите някого. Заблуждавате само себе си, близките си", допълни гл. комисар Иванов.

Той подчерта, че ограничителните мерки не са репресивни, нито целят да създават затруднения за гражданите. Гл. комисар Иванов категорично заяви "Не искаме да санкционираме никого". Главният секретар на МВР подчерта, че въведените противоепидемични мерки имат "единствената цел да предпазят здравето на хората".

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски подчерта, че контролът на КПП-тата ще бъде засилен, като няма да се допуска преминаването през тях на лица, които нямат никаква основателна причина да пътуват.

Ще има осигурена охрана на над 4000 християнски храмове в страната. Те ще подсигуряват спазването на мерките за ограничение на разпространението на Covid-19 у нас. Ще има и засилено присъствие на "Пътна полиция" по републиканските пътища. Както обикновено от ГДПБЗН са проверили храмовете в страната и са издали предписания, където е необходимо.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега