Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Големите победители: Кои партии успяха да спечелят най-много гласове?

Големите победители: Кои партии успяха да спечелят най-много гласове?

Според Андрей Райчев общата политическа картина няма да се промени скоро.

В страната битката беше кметска, в София политическа. Това са различни реалности. Това коментира в предаването „Здравей България” по Nova социлогът Андрей Райчев.

Според него в страната ГЕРБ е с огромен резултат от около 500 000 гласа. Това сочат данните  от гласуването за общински съветници.  „ДПС е втора с около 280 000, БСП е с близо 200 000 гласа в страната. Това е голям успех за партията. ПП са четвърти”, обясни Райчев. По думите му има политическо разместване. „Поведението на „Възраждане” се оказа ключово на тези избори. Те очакваха ръст, но имат спад. Реагираха на този спад срещу Григорова и не я подкрепиха. Това е политическа грешка. „Възраждане” не се адаптираха към новата ситуация и се разсърдиха на Григорова”, добави социологът. 

Той уточни, че общата политическа картина няма да се промени скоро. „За ПП-ДБ съюзът с Борисов е много неприятно нещо”, добави Райчев.

Според Димитър Ганев това, което се е случило в София и победата на Васил Терзиев е показала радикална промяна по принцип.  „ГЕРБ е лидерска парти, а Борисов си дава сметка, че в тази ситуация много ходове за напускане на управляващото мнозинство няма. Той ще продължи да чака ПП-ДБ , които носят основата отговорност от кабинета, до момента на ротацията. Тогава ще може да поиска различен баланс в рамките на мнозинството, но не и да го събори или да предизвика нови избори”, каза Ганев.

По думите му Ваня Григорова е постигнала целта си. „Тя набра огромен политически капитал, който вероятно ще бъде използван в хода на следващите няколко месеца за евентуален проект в лявото пространство, което и без това е доста запушено около лидерството на Нинова”, каза Ганев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега