Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Голямото пътуване започва, 180 екипа на КАТ ще охраняват пътищата

Голямото пътуване започва, 180 екипа на КАТ ще охраняват пътищата

Голямото пътуване започва! Хиляди български семейства ще напуснат дома си за празниците. За безопасността на пътя ще следят 180 патрула на „Пътна полиция“, информираха от МВР. Ще ги подпомагат и служители на Охранителна полиция, групите „Престъпления по пътищата“ и специализираните звена „Сигма".

Голямото пътуване започва! Хиляди български семейства ще напуснат дома си за празниците. За безопасността на пътя ще следят 180 патрула на „Пътна полиция“, информираха от МВР. Ще ги подпомагат и служители на Охранителна полиция, групите „Престъпления по пътищата“ и специализираните звена „Сигма".

По време на празничните дни ще се провеждат и специализирани полицейски операции, насочени към нарушителите, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотици, както и шофирането с превишена скорост. В тях, освен пътни полицаи ще участват и служители на Охранителна полиция и моторизираните звена.

Полицейският състав, както и служители на ГДПБЗН ще дежурят и в районите на църковните храмове преди, по време и след  богослужението за Великден. Създадена е организация за ангажирането на максимален брой служители и на граничните контролно-пропускателни пунктове.

В навечерието на Великденските празници служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са извършили проверки на 1400 църкви, манастири и параклиси в цялата страна. Целта на проверките бе да се намали рискът от възникването на инциденти преди и по време на празничните богослужения.

Обърнато е особено внимание на организацията за пожарна безопасност в храмовете, осигуряване на условия за успешна евакуация, изправността на електрическите инсталации, наличието на противопожарни уреди за първоначално пожарогасене, обезопасеността на местата за палене на свещи и др. На църковните служители са дадени указания за ограничаване на предпоставките за възникване на пожари, както и за стриктно спазване на противопожарните правила и норми.

За констатираните нарушения са връчени 405 писмени разпореждания, а в осем случая са предприети административно-наказателни мерки.  По време на църковните богослужения са предвидени дежурства на териториите на църковните храмове на 101 пожарникари, както и на 24 специализирани противопожарни автомобили с екипи в София и на територията на областите Бургас, Варна, Бургас, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Перник, Пловдив, Силистра, Сливен, Хасково и Шумен.

Стриктните мерки за контрол по празниците бяха изготвени по време на работна среща, ръководена от главен комисар Георги Костов. В нея взеха участие и председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП комисар Бойко Рановски и заместник директорът на ГДПБЗН ст. комисар Асен Игнатов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега