Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Горновски: Кризисният щаб на ДАМТН следи денонощно състоянието на язовирите в страната

Горновски: Кризисният щаб на ДАМТН следи денонощно състоянието на язовирите в страната

Към този момент няма язовири, които да представляват заплаха за населението.

Във връзка с прогнозите за обилни валежи от вчера (23 юли) е задействан кризисният щаб в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), който следи денонощно състоянието на язовирите на територията на цялата страна. Това съобщи председателят на Агенцията Петър Горановски по време на съвместен брифинг с главния секретар на агенцията Николай Николов, областния управител на Хасково Станислав Дечев.

Той допълни, че към този момент няма язовири на територията на страната, които да представляват заплаха за населението, но предвид динамичната метрологична обстановка е засилено вниманието към всички водоеми. Горановски подчерта, че държавната агенция има пълна координация с институциите и са взети всички превантивни мерки от страна на държавата.

"Сега най-важното е собствениците на язовири да изпълнят предписанията на ДАМТН – да се осигури свободен обем на язовирите и да се следи денонощно тяхното ниво. Такива предписания са дадени във всички региони, където се очакват проливни дъждове", допълни още председателят на ДАМТН.

От началото на годината инспекторите на ДАМТН са извършили над 1170 броя проверки на язовирни стени и съоръженията към тях на територията на областите Хасково и Кърджали, като установени за спешен ремонт са 147. Съставени са 143 акта за установено административно нарушение на язовирите на двете области.

Продължават и масираните инспекции в цялата страна, като само за първите седем месеца на годината са проверени 2393 язовира и са съставени 304 акта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега