Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Граждани задържаха 23-ма мигранти и ги предадоха на полицията

Граждани задържаха 23-ма мигранти и ги предадоха на полицията

Граждани задържаха 23-ма нелегални имигранти и ги предадоха на Гранична полиция. Пришълците са открити край село Близнак (общ. Малко Търново) от представители на неправителствена организация и телевизионен екип по време на "разходка в гората".

Граждани задържаха 23-ма нелегални имигранти и ги предадоха на Гранична полиция. Пришълците са открити край село Близнак (общ. Малко Търново) от представители на неправителствена организация и телевизионен екип по време на "разходка в гората".

Общо 11 души тръгнали на обход в Странджа в неделя. Докато обикаляли из гората те забелязали група хора, които им се сторили подозрителни. Имигрантите спрели, щом установили, че са открити. По данни на "Организация за закрила на българските граждани", става дума за нелегално влезли в страната афганистанци. Сред тях имало 18 мъже, 3 жени и 2 деца.

Групата подала сигнал в Гранична полиция, но тъй като екипът на властите се забавил, гражданите отвели афганистанците в близкото село Близнак. Час по-късно на мястото дошли и служителите на реда. Без обяснения задържали за известно време както представителите на гражданската организация, така и журналистите.

"Без да се легитимират, поискаха документите на всички от ОЗБГ, както и на журналистите. Започнаха да ни задават въпроси какви сме, откъде сме, какво правим тук и т.н. и да проверяват документите ни, а в същото време мигрантите ги оставиха настрана. Нито им поискаха документи, нито ги обискираха за оръжия, нито им обърнаха по-специално внимание. Интересът на граничните полицаи беше изцяло насочен към ОЗБГ и журналистите", разказват от организацията, осъществила "гражданския арест". Около час по-късно мигрантите били отведени с камион на Българска армия, а нашенците били освободени да си ходят.

"Обяснения за държането ни не дадоха. Действията на граничните полицаи ни навеждат на мисълта, че някой техен началник може да е замесен с трафика на мигранти, но това ще бъде установено от специализираните органи. Докато нас ни проверяваха, напълно е възможно друга група мигранти да е преминала необезпокоявана на 100 метра от нас, а може и на километър", коментират още от организацията, които смятат спирането на мигрантите за свой дълг и се заричат да продължат с "разходките" си в гората.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега