Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Граждански организации също "скочиха" срещу монокините на плажа

Граждански организации също "скочиха" срещу монокините на плажа

След пастори, свещеници, архитекти, адвокати, след знайни и незнайни експерти, ред да изкажат недоволството си от монокините на плажа дойде и на гражданските организации.

След пастори, свещеници, архитекти, адвокати, след знайнии незнайни експерти, ред да изкажат недоволството си от монокините на плажадойде и на гражданските организации.

В писмо получено на редакционната ни пощате призовават общинарите да вземат мерки за издаване забрана и налагане на глобиза излагането на полуголи и голи тела на обществените плажове в Бургас иобластта. Предоставяме випълния текст на писмото, без каквато и да е редакторска намеса:

СТАНОВИЩЕ  НАГРАЖДАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИОТНОСНО ИЗЛАГАНЕТО НА ГОЛИ И ПОЛУГОЛИ ТЕЛА НАОБЩЕСТВЕНИТЕ ПЛАЖОВЕ В БУРГАС

Като специалисти, работещи в областта на психичното здраве икато представители наразлични прослойки и групи на българското общество, искаме да изразим своетодълбоко безпокойство относно излагането начастично или напълно голи тела на откритите плажове в Бургаска област. Изхождайки от загрижеността за благоденствието на децатаи семействата, ние заявяваме, че нерегламентираното излагане на голи и полуголитела:

-  Оказва деструктивновлияние върху децата. Излагането на открити интимни части на обществени меставоди до ранна сексуализация на децата и до нарушения в тяхното сексуалноповедение[1].

-  Деформира възприеманетона жените предимно като сексуални обекти, а не като пълноценни личности;

-  Води допсихосексуални дисфункции, като еректилни дисфункции и донжуанизъм при мъжете имесалинизъм при жените, неспособност на полова възбуда от партньора ивъзникване на необходимост отнепрекъснато подновяване на сексуалните стимули (партньори);

-  Намалява либидото,тъй като интензивната сексуална стимулация от голи тела по плажовете води додесензибилизиране на мозъчните области, произвеждащи невротрансмитера допамин,свързан със сексуалния живот.

- Създава предпоставкиза сексуални престъпления (изнасилвания, сексуални злоупотреби);

- Насърчававоайорството;

- Допринася заразвитието на психосексуално разстройство – ексхибиционизъм;

-  Подтиква къммастурбация в общесвено място (вече има сигнали за такава практика на плажа в гр.Бургас).Чрез поверената ви от народа власт, ние ви призоваваме:

- Да спазите правотона децата да почиват на плажовете в една безопасна за тяхното психично развитиесреда;

-  Да подкрепятесемейната институция чрез ограничаване на факторите, които действатдеструктивно за брака (разголените тела на плажа е безусловно такъв фактор);

- За тези, коитопрактикуват туристически нудизъм можете да предоставете за тази цел специалноотведено място със специални табели, така че родители с децата си които иматправо на почивка да не бъдат подлагани на стрес.

Във връзка с гореизложеното, ние ви призоваваме да приложитевсички необходими мерки за издаване забрана и налагане на глоби за излаганетона полуголи и голи тела на обществените плажове в Бургас и областта, за да можете отново да се превърнат в привлекателно място за почивка на българските ичуждестранни семейства.  

С тези си действия Вие ще спомогнете заувеличаване притока на семейства с деца, а оттам и за увеличаване на икономическото благосъстояние на града и неговите жители.  

Суважение:

1. Петър Василев Вълков, клиничен психолог, Граждански форумза защита на детето и семейството;

2. Иван Вълков, теопсихолог, председател на ФондацияСветлина на Балканите;

3. Стоян Георгиев, семеен терапевт, председател на АсоциацияОбщество и ценности. Гр. София7 юни 2013 

[1] http://nctsn.org/nctsn_assets/pdfs/caring/sexualbehaviorproblems.pdf, Доклад на Национална мрежа за деца с травматиченстрес, 2009

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега