Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гърците гласуват за или против споразумението с кредиторите на 5-и юли

Гърците гласуват за или против споразумението с кредиторите на 5-и юли

Гръцкият парламент одобри референдума за/против последното споразумение, предложено от кредиторите. Допитването ще се проведе на 5-и юли по предложение на премиера Алексис Ципрас, който се обяви против допълнителните бюджетни икономии.

Гръцкият парламент одобри референдума за/против последното споразумение, предложено от кредиторите. Допитването ще се проведе на 5-и юли по предложение на премиера Алексис Ципрас, който се обяви против допълнителните бюджетни икономии. Страните от Еврозоната, от своя страна, разкритикуваха референдума и обявиха, че съдбата на страната ще бъде решена на 30-и юни.

Ципрас призова гласоподавателите да кажат "не" на пакета от бюджетни реформи. Без тях, обаче, Гърция рискува сериозна финансова криза и евентуално напускане на Еврозоната и дори ЕС. В срок до 30-и юни страната трябва да внесе 1,6 млрд. евро към МВФ. Отсрочката ще бъде дадена само срещу ангажимент от страна на Гърция за осъществяване на пакет от реформи.

Референдумът може да се обезмисли, ако на 30-и юни предложението бъде оттеглено. Въпреки това, двете страни не отстъпват от позицията си, което поставя преговорите на карта. ЕЦБ пък е поставена в епицентъра на бурята, тъй като тя е единствената институция, която може да предотврати банковия колапс. За да направи това обаче, тя трябва да наруши правилата си.

Ципрас определи този пакет като "обиден ултиматум" и заяви, че твърдото "не" би затвърдило позицията на Гърция в преговорите. Правителството му вече отхвърли петмесечна отсрочка, предложена от кредиторите, а Еврогрупата, от своя страна, отхвърли предложението на гръцкото правителство за отлагане на крайния срок (30-и юни).

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега