Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гърция официално се отказа от референдума

Гърция официално се отказа от референдума

Гърция официално се отказа от референдума за спасителния план на ЕС, съобщиха от финансовото министерство в Атина, предаде Ройтерс.

Гърция официално се отказа от референдума за спасителния план на ЕС, съобщиха от финансовото министерство в Атина, предаде Ройтерс. Министърът на финансите Евангелос Венизелос е поел този ангажимент в телефонни разговори с председателя на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер, заместник-председателя на ЕС и еврокомисар за икономическите и валутните въпроси Оли Рен и германския финансов министър Волфганг Шойбле.  

През последните дни Папандреу успя да предизвика гнева на ЕС, като заяви, че възнамерява да подложи на гласуване на референдум постигнатото споразумение за финансова подкрепа на Гърция.

В сряда президентът на Франция Никола Саркози и германският канцлер Ангела Меркел поставиха фактически ултиматум на страната, като заявиха, че провеждането на подобно допитване може да доведе до излизане на Гърция от еврозоната. Лидерите на еврозоната и на МВФ дадоха да се разбере, че Атина няма да получи поредния транш, докато не реши дали иска да остане член на еврозоната.

Премиерът Папандреу беше изправен пред сериозна криза в правителството и в управляващата партия. Тази вечер му предстои и критично важно гласуване на вот но доверие на кабинета, за която ви информирахме по-рано днес.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега