Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гребенаров посвети рождения си ден на дете болно от Амблиопия

Гребенаров посвети рождения си ден на дете болно от Амблиопия

Областният управител Константин Гребенаров посвети 57-я си рожден ден на Радина Пенкова. Гребенаров призовава гостите си вместо подаръци и цветя да помогнат в събирането на средства за детето. Радина Пенкова страда от Амблиопия.

Областният управител Константин Гребенаров посвети 57-я си рожден ден на Радина Пенкова. Гребенаров призовава гостите си вместо подаръци и цветя да помогнат в събирането на средства за детето. Радина Пенкова страда от Амблиопия. Заболяването Амблиопия представлява намалено зрение, което не може да се коригира с очила или контактни лещи. При Ради  проблемът е и в двете очи. Ето защо детето трябва да се подложи на лечение, което не се провежда в България.

До този момент вече три години семейството пътува до клиника „Еликсир”, в град Нови Сад, Сърбия, където Радина се подлага на няколко вида стимулации по съвременни методи, като всеки курс на лечение възвръща проценти към зрението й. За да има трайни резултати обаче е необходимо до дванадесет годишна възраст Радина да не прекъсва лечението си, което прави минимум десет посещения.

Септември месец 2011 година Ради ще трябва да проведе осмия поред курс на лечение и родителите й искрено вярват, че и този път ще успеят да намерят нужните средства, за да може единственото им дете да се възстанови напълно. Общата сума, която е необходима за всички курсове на лечение е 24 000 лв.

Това е втора поредна година, в която Гребенаров посвещава личния си празник на хора в нужда. На тържеството по повод миналогодишния му рожден ден бяха събрани 15 420 лв., отделно две частни фирми  дариха 3000 и 1000 лева.,строителна фирма пък  извърши ремонта на помещение, на стойност 5000 лева, където днес се събират хората от „Творческата еко работилница”.

Една част от средствата бяха дарени именно за създаване на Творческата еко работилница към Национален център за социална рехабилитация – гр. Бургас, където мъже и жени, повечето от които лица с умствени или сензорни увреждания да изработват торбички от стари вестници, които да предлагат на различни фирми за използването им като сувенирни.            

С останалите средства е помогнато на Дома за деца „Щурче”,гр.Средец, Дома за възрастни в с. Ясна поляна, ресурсния кабинет в у-ще „ П.Р. Славейков” –гр. Бургас, където се обучават деца с алтруизъм, специална група „Делфинче” в „Обединено детско заведение №8 – „Брезичка”, детски център за деца с физически увреждания  „Св. Николай Чудотворец”.              

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега