Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Григор Димитров не успя да стигне финала в Индиън Уелс

Григор Димитров не успя да стигне финала в Индиън Уелс

Физическата умора оказа голямо влияние, а отражение за това са и 28-те непредизвикани грешки от ракетата на българина.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да стигне до финала на силния турнир от сериите „Мъстърс” в Индиън Уелс, САЩ. Той загуби с 0:2 (2:6, 4:6) сета от Камерън Нори (Великобритания) в първия полуфинал на надпреварата, пише Gong.bg. 

За съжаление, Димитров няма да може да се бори за втора титла от турнирите „Мастърс“, а загубата в двубоя се дължи, до голяма степен, и на двата тежки обрата, които направи в предните два кръга срещу световния №2 Даниил Медведев (Русия) и Хуберт Хуркач (Полша). Физическата умора оказа голямо влияние, а отражение за това са и 28-те непредизвикани грешки от ракетата на българина. От своя страна Нори беше почти безгрешен, като за първи път ще играе на финал на турнир от сериите „Мастърс“. 

През тази година той е шампион от Лос Кабос, но има още четири финала, които не успя да спечели, последният от които в Сан Диего срещу Каспер Рууд. Така 26-годишният британец вече е само на една победа от класиране на Финалите на АТР в Торино.Срещу Григор той успя да се възползва по най-добрия начин от грешките на българина. Първият сервис и любимият на хасковлията бекхенд по правата също не му споряха.Това беше втори пореден полуфинал за Димитров след достигането на същата фаза на турнира в Сан Диего. 

Това бе и негов първи полуфинал на „Мастърс“ от този в Париж през 2019-а година.С достигането до полуфинала Григор спечели 350 точки и от новата седмица ще бъде под №21 в световната ранглиста, ако Нори спечели титлата. Ако ли пък някого измежду Тейлър Фриц и Николоз Басилашвили триумфира, то Григор ще бъде 22-ри.За първи път в историята и четиримата полуфиналисти на „Мастърс“ турнир бяха извън топ 25 на световната ранглиста.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега