Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гросмайстор и вицешампион на Европа в 10-ия шахматен турнир за купа "Янко Гюзелев"

Гросмайстор и вицешампион на Европа в 10-ия шахматен турнир за купа "Янко Гюзелев"

Над 50 състезатели са заявили до момента участие в юбилейното издание на традиционния шахматен турнир за купа "Янко Гюзелев", което ще се проведе на 8 февруари в Бургас.

Над 50 състезатели са заявили до момента участие в юбилейното издание на традиционния шахматен турнир за купа "Янко Гюзелев", което ще се проведе на 8 февруари в Бургас. Това стана ясно на пресконференция днес, в която участваха зам.-кметът Красимир Стойчев и Ивон Гюзелева - внучка на известния бургаски шахматист Янко Гюзелев.

В 10-то издание на турнира ще се включат: един от най-добрите български шахматисти - гросмайстор Борис Чаталбашев и 9-годишният Николай Желев, който е вицешампион на Европа по ускорен шах за 2016 год. Надпреварата ще се проведе в 7 кръга по швейцарската схема. Тази година обаче ще има малка промяна в състезанието. Всеки кръг ще бъда по 5 минути с 3 допълнителни секунди за всеки ход. Това е т.нар. система Fisher time, създадена от легендарния Боби Фишер.

"По този начин ще доближим играта повече до изкуството шах, отколкото до спорта, защото ще има повече време за обмисляне на ходовете и по-малко рискове някой участник да попадне в цайт нот", обясни Желчо Желев от шахматен клуб "Бургас - 64".

Тъй като тази година турнирът отбелязва своята 10 година, организаторите са предвидили и изненада за по-малките участници. Най-добрият от възрастовата група до 10 год. и най-добрият до 14 год. ще премерят сили в отделна партия. Победителят ще получи юбилейна златно-сребърна монета.

Победителите във всички категории по традиция ще си тръгнат с купи и парични награди. Турнирът ще се проведе в зала "Компас" на хотел "България". Началният час на първия кръг е 17,30 часа. Записването за участие ще продължи до 17,15 часа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега