Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГСБК: Зелени Балкани прибира 3.5 млн. лева, за да брои делфини

ГСБК: Зелени Балкани прибира 3.5 млн. лева, за да брои делфини

Изпълнителната агенция по околна среда към МОСВ се готви да даде под масата 3,5 млн лв на току-що регистрирана фирма, зад която стоят пловдивските “еколози” от “Зелени Балкани”, твърди Гражданско сдружение за борба с корупцията /ГСБК/. Сдружението призовава Главна прокуратура да се самосезира и да започне незабавно разследване.

Изпълнителната агенция по околна среда към МОСВ се готви да даде под масата 3,5 млн. лв. на току-що регистрирана фирма, зад която стоят пловдивските “еколози” от “Зелени Балкани”, твърди Гражданско сдружение за борба с корупцията /ГСБК/. Сдружението призовава Главна прокуратура да се самосезира и да започне незабавно разследване.

Днес 30 юли ще се проведе договарянето с Обединение “Делфин”. Срещата е в Изпълнителна агенция по околна среда в София.  Очаква се още днес да бъде подписан и договорът за усвояване на 3.5 млн лв.   На 01.03.2013 г. Изпълнителната агенция по околна среда обявява процедура за обществена поръчка – „Избор на изпълнител за теренни наблюдения на китоподобните Tursiops truncatus, Phocoena phocoena и Delphinus delphis в българската изключителна икономическа зона в Черно море“. Проектът е на стойност 2 900 000 без ДДС.

Оказва се, че в законния срок не се явява нито един кандидат и поръчката е прекратена. На 28.05.2013г. Изпълнителната агенция обявява втора процедура за обществена поръчка по ЗОП. Явява се само един кандидат, който е известен само на Агенцията. Той е отхвърлен с мотива, че има непълноти в документацията.

Идва най-интересната и най-загадъчна част в процедурата, под формата на  „поканата за участие в договаряне без обявление по реда на ЗОП“. Право на Агенцията е да покани този, когото сметне за най-подходящ. Оказва се, че „най-правилният“ кандидат е пръкналото се само два дни по-рано Обединение “Делфин”. Въпросният субект е регистриран официално по ЕИК на 15.07.2013г., а решението на Агенцията да го покани идва на 17.07.2013 г. Новоучреденото Обединение „Делфин“ е регистрирано в гр. Пловдив на адреса на „Зелени Балкани“ и в него участват:

• „Екологичен център“ ЕООД  с дял 34,5%

• Сдружение „Зелени Балкани“  с дял 0,5%

• Асоциация институт Тетис – Италия с дял 65%

Интересното е, че „Екологичен център“ ЕООД е 100% собственост на „Зелени Балкани“ и е регистрирано на същия адрес. Логичният въпрос е: Как Изпълнителната агенцията по околна среда само за два дни узна за съществуването на обединение „Делфин“ и го оцени като най- благонадежден партньор и единствен компетентен орган по въпроса с броенето на делфините? Или в тази структура на МОСВ работят ясновидци?

"Настояваме тази съмнителна процедура да бъде незабавно спряна и да се потърси компетентното мнение на БАН като институция. Обръщаме се и към политиците с въпрос: Новите управляващи като бившите ли са, бившите като новите ли са или всички … правят една работа в едно гърне???Реформаторският блок десен ли е, ляв ли е или само между другото включва структури на съмнителни еколози, които умират от мерак да преброят делфините срещу скромната сума от 3.5 млн лв., при това с пловдивски адрес! ГСБК иска да разбере: Законна ли е кражбата в България, Законът ли е крадлив или просто в държавните агенции са станали ясновидци?", допълват от Сдружението.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега